Barcelona se situa entre les tres ciutats més cares de l’Estat per anar al cinema el cap de setmana

Facua assegura que ha detectat diferències de fins al 130% en el preu en un estudi on compara 50 capitals de província

Barcelona, Guadalajara i Madrid són les tres ciutats més cares de l’Estat per anar al cinema el cap de setmana, segons es desprèn d’un informe que ha elaborat l’associació de consumidors Facua. L’entitat especifica que aquests tres indrets tornen a ocupar el primer lloc de la llista com ja ho van fer a l’informe del 2018, si es recullen els seus preus sense aplicar cap tipus de descompte o oferta. Les diferències, afegeix, arriben a assolir el 130% en el cas dels preus dels dies laborables. L’informe es basa en l’anàlisi de 132 cinemes de totes les capitals de província, a més de Ceuta i Melilla, que s’ha dut a terme entre els mesos de febrer i maig d’aquest any.

Publicitat

Així, l’entrada costa de mitjana 8,70 euros a Barcelona durant el cap de setmana, 22 cèntims menys que a Madrid i 20 més que Guadalajara. La sala més econòmica és a Soria, i l’entrada val 4,50 euros. La més cara, a Madrid, arriba als 9,20.

A l’estudi es destaca, a més, que en comparació amb la investigació del 2018, l’IVA s’ha reduït del 21 al 10%, però que el percentatge de cinemes que han repercutit aquesta baixada als seus preus no arriba a 2 de cada 10 sales.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca