Sánchez diu que Espanya és un soci “fiable, responsable i solidari” a l’OTAN i òbvia la col·laboració amb els bombardejos a Turquia

El president espanyol afirma que avançar en la defensa europea "reforça" l'aliança atlàntica i la fa "més eficaç"

Publicitat

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres el rol d’Espanya a l’OTAN, i ha reivindicat l’Estat com un soci “fiable, responsable i solidari”. En ple debat sobre el futur de l’Aliança Atlàntica i arran de les crítiques habituals del president nord-americà, Donald Trump, a la baixa contribució d’alguns països al finançament de l’organització, Sánchez ha dit que cal pensar en el futur de l’OTAN “des de la cohesió i la unitat”. En la seva intervenció a la cimera de Londres pel 70è aniversari de l’Aliança Atlàntica, Sánchez ha dit que els membres estan “obligats” a entendre’s per torbar “solucions consensuades a través d’un multilateralisme reforçat i eficaç”.

En el seu discurs, el president espanyol en funcions també ha parlat de la necessitat d’avançar en la defensa europea, en el marc de la UE. “L’Europa de la Defensa reforça el pilar europeu de l’Aliança, el complementa i el fa, també, més eficaç”, ha dit.

Sánchez ha defensat que Espanya té actualment més de 1.000 efectius en operacions de l’OTAN i és el primer contribuent en operacions de la UE. Actualment, l’Estat té presència en sis operacions permanents de l’Aliança Atlàntica, i 17 missions internacionals: quatre de l’ONU, deu de la Unió Europea (amb sis de militars i quatre de civils), dos missions bilaterals amb França i una en el marc de la coalició internacional contra el Daesh a l’Iraq.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca