La crisi de l’habitatge es dispara: les execucions hipotecàries pugen un 88% a Catalunya

Entre juliol i setembre es van obrir 1.439 expedients per impagament

Publicitat

Les execucions hipotecàries en habitatges a Catalunya van pujar un 88,1% el tercer trimestre de l’any en comparació amb el mateix període del 2018, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En total, entre juliol i setembre 1.439 habitatges tenien obert un expedient per impagament, mentre que el 2018 van ser 765. En comparació amb el trimestre anterior, les execucions han baixat un 7,87%, ja que entre abril i juny hi van haver 1.562. Del total de 1.439 execucions hipotecàries, 1.200 van ser d’habitattges de segona mà i 239 de nous. A més, 1.242 corresponien a persones físiques i 197 a persones jurídiques.
Pel que fa al total d’execucions hipotecàries, que inclouen la globalitat de finques, el tercer trimestre se’n van registrar 3.178, la xifra més alta de totes les comunitats.

Al conjunt de l’Estat, es van iniciar 12.369 inscripcions de certificacions per execucions hipotecàries, un 24,7% menys que en el trimestre anterior i un 28,2% més que en el mateix període del 2018.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca