Catalunya fa pinya amb les regions europees

El secretari de Migracions, Oriol Amorós, remarca a Brussel·les la importància dels governs subestatals en la inclusió

Publicitat

Catalunya crida altres regions a sumar-se a la xarxa europea de territoris per la interculturalitat. Després de presentar aquesta iniciativa a Brussel·les fa un mes juntament amb representants de dotze regions d’Espanya, Suècia, Àustria, Bèlgica, Regne Unit i Itàlia, aquest dimarts Catalunya ha fet una crida a altres territoris perquè s’hi sumin. Així ho ha plantejat el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, durant una conferència organitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions a la capital belga per intercanviar idees i sobre la inclusió de persones migrades, tant en l’àmbit municipal com regional.

En la sessió inaugural de la conferència “Go Local: supporting Regions, cities and rural areas in Migrants’ Integration”, el secretari ha presentat les polítiques que s’implementen a Catalunya, com a model que pot ajudar altres territoris a construir societats “més cohesionades i acollidores”. En aquest context, Amorós ha convidat a les regions a sumar-se a la xarxa impulsada el mes passat.

D’altra banda, també ha reclamat que l’agenda europea ampliï el seu interès i els recursos destinats a les polítiques d’inclusió i gestió de la diversitat i ha remarcat “la importància” dels governs subestatals en la inclusió de les persones immigrades, atès que tenen les competències “clau” en aquest procés: educació, ocupació, serveis socials i salut.

A la jornada, hi han participat, entre altres, els alcaldes d’Amsterdam, Rutger Groot Wassink, i Bolonya, Virginio Merola; així com Annika Annerby Jansson, presidenta de la regió sueca d’Escania; el territori de la UE que més refugiats per càpita ha rebut en els darrers dos anys. La conferència també ha comptat amb la directora general de Migració i Assumptes Interns de la Comissió Europea, Paraskevi Michou.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca