Catalunya fa pinya amb les regions europees

El secretari de Migracions, Oriol Amorós, remarca a Brussel·les la importància dels governs subestatals en la inclusió

Catalunya crida altres regions a sumar-se a la xarxa europea de territoris per la interculturalitat. Després de presentar aquesta iniciativa a Brussel·les fa un mes juntament amb representants de dotze regions d’Espanya, Suècia, Àustria, Bèlgica, Regne Unit i Itàlia, aquest dimarts Catalunya ha fet una crida a altres territoris perquè s’hi sumin. Així ho ha plantejat el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, durant una conferència organitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions a la capital belga per intercanviar idees i sobre la inclusió de persones migrades, tant en l’àmbit municipal com regional.

Publicitat

En la sessió inaugural de la conferència “Go Local: supporting Regions, cities and rural areas in Migrants’ Integration”, el secretari ha presentat les polítiques que s’implementen a Catalunya, com a model que pot ajudar altres territoris a construir societats “més cohesionades i acollidores”. En aquest context, Amorós ha convidat a les regions a sumar-se a la xarxa impulsada el mes passat.

D’altra banda, també ha reclamat que l’agenda europea ampliï el seu interès i els recursos destinats a les polítiques d’inclusió i gestió de la diversitat i ha remarcat “la importància” dels governs subestatals en la inclusió de les persones immigrades, atès que tenen les competències “clau” en aquest procés: educació, ocupació, serveis socials i salut.

A la jornada, hi han participat, entre altres, els alcaldes d’Amsterdam, Rutger Groot Wassink, i Bolonya, Virginio Merola; així com Annika Annerby Jansson, presidenta de la regió sueca d’Escania; el territori de la UE que més refugiats per càpita ha rebut en els darrers dos anys. La conferència també ha comptat amb la directora general de Migració i Assumptes Interns de la Comissió Europea, Paraskevi Michou.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca