33 actuacions dels Mossos durant les mobilitzacions per la sentència estan sota sospita

Buch rebaixa que supervisar l'actuació policial no implica una "caça de bruixes"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat aquest dimecres que revisen actualment 33 actuacions dels Mossos d’Esquadra en les mobilitzacions que van tenir lloc en diversos municipis de Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem (TS) als presos independentistes.

En la seva compareixença a la comissió d’Interior del Parlament, ha explicat que aquesta revisió s’emmarca en “l’auditoria interna més important de la història de la policia catalana” que es duu a terme, i que sorgeixen de centenars d’hores d’enregistraments.

Després de reivindicar que ha fet autocrítica, ha admès que la policia catalana no ho va fer del tot bé, i per això veu necessari avaluar el cos i també que es faci al Parlament si els grups ho acorden, però ha avisat: “Una cosa és una avaluació, i l’altra és buscar un xou. Si es fa un xou, un pim pam pum, no farem res”.

Per Buch, supervisar l’actuació policial no implica una “caça de bruixes”, i ha defensat que l’operatiu de la policia catalana va aconseguir garantir la seguretat i els drets de tots els ciutadans després de repassar, per ordre cronològic, les manifestacions més destacades des del 14 d’octubre.

Publicitat

El conseller, que ha incidit que a tots els seus predecessors els van demanar la dimissió, ha defensat que la majoria de les mobilitzacions van transcórrer de manera pacífica i sense incidents, però que van quedar “tapades” pels aldarulls de la resta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes