Rajoy admet que el 155 és l’amenaça perfecta

"El millor del 155 és que tothom sap que la nació espanyola té instruments per defensar-se"

Publicitat

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha defensat que “el millor” d’aplicar el 155 a Catalunya és que ara “tothom és conscient que la nació espanyola té instruments per defensar-se de qui l’ataca”. En una entrevista a la Cadena Cope amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Una Espanya millor’ (Plaza Janés), Rajoy també explica que va mantenir diverses reunions “discretes” amb Artur Mas i que el llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont li va admetre que el president espanyol no podia autoritzar un referèndum. D’altra banda, ha apostat perquè el PP es diferenciï de Vox. “No pots pretendre ser el que és l’altre. La gent es queda amb l’original”, ha argumentat. I ha considerat que Pablo Casado ha de fer “d’oposició” d’un govern de Sánchez “amb l’extrema esquerra i els independentistes”.
Rajoy es refereix al 2017 com un any que va ser “molt dur” i ha dit que aplicar el 155, cessar el govern de la Generalitat i dissoldre el Parlament no van ser decisions fàcils. En aquest sentit, ha defensat que es van prendre aquestes mesures “com a últim recurs” quan el Parlament de Catalunya va declarar la independència.

“El millor del 155 és que tothom sap que la nació espanyola té instruments per defensar-se de qui l’ataca. Ho sap tothom i, sobretot, ho saben els secessionistes”, ha afirmat.

Rajoy ha explicat que va parlar “moltes vegades” amb Artur Mas i que alguna d’aquestes reunions es van fer a casa del mateix Rajoy per poder fer-se amb discreció. I del llavors president Puigdemont, Rajoy ha recordat que li va donar una “resposta sorprenent” quan el president del govern espanyol li va preguntar si de veritat creia que autoritzaria un referèndum.

Segons Rajoy, era impossible negociar amb els independentistes perquè l’únic que deien és que s’havia de fer un referèndum “sí o sí”.

Publicitat

Preguntat per què no va dimitir abans de la moció de censura, Rajoy ha argumentat que no volia deixar el càrrec per una “qüestió de corrupció” i ha defensat que la sentència de la Gürtel no va condemnar, ni tan sols jutjar, cap membre del seu govern. “No estava disposat que quedés això per la història”, ha argumentat. A més, ha assenyalat que la seva dimissió no hagués aturat la moció de censura.

Davant l’actual escenari polític i la investidura de Pedro Sánchez, Rajoy ha dit que ell faria oposició a un govern que considera “molt negatiu” pels espanyols. I, en aquest sentit, ha retret a Sánchez que no hagi volgut ni explorar una alternativa diferent a pactar amb “l’extrema esquerra i els independentistes”. Una actitud que ha contraposat amb la que va tenir ell després de les eleccions generals del 2015.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca