Dissabte 30 Maig, 2020

Rajoy admet que el 155 és l’amenaça perfecta

"El millor del 155 és que tothom sap que la nació espanyola té instruments per defensar-se"

Més llegits

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

L'exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà...

Karlos Arguiñano i com descentralitzar la tele

Dines amb la família i encens la tele. Cansat que l'informatiu et conte el que ocorre a Madrid i...

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil demana personar-se com a acusació a la causa del 8-M

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil ha anunciat que ha demanat personar-se com acusació popular en la causa...

Montero assegura que Vox “fa dies” que crida a la “insubordinació de l’Exèrcit”

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat les acusacions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, afirmant que Vox voldria fer...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha defensat que “el millor” d’aplicar el 155 a Catalunya és que ara “tothom és conscient que la nació espanyola té instruments per defensar-se de qui l’ataca”. En una entrevista a la Cadena Cope amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Una Espanya millor’ (Plaza Janés), Rajoy també explica que va mantenir diverses reunions “discretes” amb Artur Mas i que el llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont li va admetre que el president espanyol no podia autoritzar un referèndum. D’altra banda, ha apostat perquè el PP es diferenciï de Vox. “No pots pretendre ser el que és l’altre. La gent es queda amb l’original”, ha argumentat. I ha considerat que Pablo Casado ha de fer “d’oposició” d’un govern de Sánchez “amb l’extrema esquerra i els independentistes”.
Rajoy es refereix al 2017 com un any que va ser “molt dur” i ha dit que aplicar el 155, cessar el govern de la Generalitat i dissoldre el Parlament no van ser decisions fàcils. En aquest sentit, ha defensat que es van prendre aquestes mesures “com a últim recurs” quan el Parlament de Catalunya va declarar la independència.

“El millor del 155 és que tothom sap que la nació espanyola té instruments per defensar-se de qui l’ataca. Ho sap tothom i, sobretot, ho saben els secessionistes”, ha afirmat.

Rajoy ha explicat que va parlar “moltes vegades” amb Artur Mas i que alguna d’aquestes reunions es van fer a casa del mateix Rajoy per poder fer-se amb discreció. I del llavors president Puigdemont, Rajoy ha recordat que li va donar una “resposta sorprenent” quan el president del govern espanyol li va preguntar si de veritat creia que autoritzaria un referèndum.

Segons Rajoy, era impossible negociar amb els independentistes perquè l’únic que deien és que s’havia de fer un referèndum “sí o sí”.

Preguntat per què no va dimitir abans de la moció de censura, Rajoy ha argumentat que no volia deixar el càrrec per una “qüestió de corrupció” i ha defensat que la sentència de la Gürtel no va condemnar, ni tan sols jutjar, cap membre del seu govern. “No estava disposat que quedés això per la història”, ha argumentat. A més, ha assenyalat que la seva dimissió no hagués aturat la moció de censura.

Davant l’actual escenari polític i la investidura de Pedro Sánchez, Rajoy ha dit que ell faria oposició a un govern que considera “molt negatiu” pels espanyols. I, en aquest sentit, ha retret a Sánchez que no hagi volgut ni explorar una alternativa diferent a pactar amb “l’extrema esquerra i els independentistes”. Una actitud que ha contraposat amb la que va tenir ell després de les eleccions generals del 2015.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Apatia de la UE amb els atacs de la Xina contra l’autonomia de Hong Kong

La UE veu amb "gran preocupació" la llei de seguretat de la Xina perquè "posa en risc" l'autonomia de Hong Kong però ha evitat...

El dèficit de l’Estat es duplica

El dèficit de l'Estat va arribar els quatre primers mesos de l'any als 19.929 milions d'euros, la qual cosa suposa més del doble que...

El Congrés dóna un termini a Borràs perquè s’expliqui sobre el seu suplicatori

La Comissió de l'Estatut dels Diputats ha donat un termini de 10 dies perquè la portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, presenti les seves...

Vergés denuncia el “desgast mental” del desconfinament per fases del govern espanyol

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres el pla de desconfinament per fases del Govern central davant la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca