Dissabte 30 Maig, 2020

Les persones amb discapacitat a Barcelona pateixen un greuge de fins a 41.200 euros anuals

Així ho demostra un estudi a nivell de Catalunya i de l'Estat amb dades del 2017

Més llegits

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

L'exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà...

Karlos Arguiñano i com descentralitzar la tele

Dines amb la família i encens la tele. Cansat que l'informatiu et conte el que ocorre a Madrid i...

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil demana personar-se com a acusació a la causa del 8-M

La Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil ha anunciat que ha demanat personar-se com acusació popular en la causa...

Montero assegura que Vox “fa dies” que crida a la “insubordinació de l’Exèrcit”

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat les acusacions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, afirmant que Vox voldria fer...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Les persones amb discapacitat a Barcelona pateixen un greuge econòmic que se situa, de mitjana, entre els 17.700 i els 41.200 euros anuals, unes quantitats que poden incrementar-se notablement en funció de la necessitat de suport de la persona i amb la consideració de costos indirectes o costos d’oportunitat d’aquesta situació.

Així ho recull l’informe ‘Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona’, impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i el Comitè Català de Representats de Persones amb Discapacitat (COCARMI), i elaborat per l’Escola Superior de Comerç Internacional de la Universitat Pompeu Fabra (ESCI-UPF), amb consultes a experts d’entitats com la Federació ECOM i l’ONCE, entre d’altres.

Segons l’estudi, realitzat amb dades del 2017 i presentat aquest dimarts en el marc del Dia Internacional de la Discapacitat, la xifra varia en funció de la necessitat de suport i de l’edat, per exemple, perquè les persones de més de 65 anys assumeixen 4.000 euros anuals més que la població jove.

Per quantificar el greuge econòmic s’han tingut en compte els costos directes de tots els recursos necessaris per satisfer les necessitats concretes de cada persona, així com els costos indirectes sobre què representa en valors econòmics la pèrdua d’oportunitats de l’individu i el seu entorn.

S’han analitzat aspectes com el laboral o el temps i la qualitat de vida de l’entorn de la persona amb discapacitat, els ingressos segons les deduccions, prestacions i ajudes, i s’han tingut en compte 13 perfils diferents de discapacitat.

Recomanacions de millora

L’estudi constata la necessitat que s’articulin polítiques públiques efectives per compensar aquesta situació i evitar que sigui una causa d’exclusió social, tenint en compte que només el 21% de les 137.824 persones amb una discapacitat reconeguda a la ciutat de Barcelona disposa del reconeixement que contempla la Llei de Promoció d’Autonomia Personal i Atenció de les Persones en Situació de Dependència (LAPAD).

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de Barcelona i presidenta de l’IMPD, Marga Marí-Klose, ha assegurat que, amb els resultats de l’informe, el consistori se sent interpel·lat a actuar per impulsar polítiques públiques que puguin reduir aquest greuge.

Algunes de les recomanacions que es dirigeixen al conjunt d’administracions amb competències en la matèria són incloure la discapacitat com a variable en polítiques de tarificació social, tenir en compte el diferencial de l’edat quan es calcula el greuge, articular actuacions en clau de gènere, millorar els sistemes d’informació i “fugir de les polítiques d’homogeneïtzació d’ajudes”.

En qualsevol cas, el consistori manté actives un seguit de mesures per pal·liar aquesta situació i en contemplarà de noves com la prestació de serveis específics d’assistència de personal, polítiques d’habitatge assequible, descomptes del 43% als centres esportius municipals i la reducció de la desigualtat en l’accés a la cultura.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i tot Setmana Santa i que...

Apatia de la UE amb els atacs de la Xina contra l’autonomia de Hong Kong

La UE veu amb "gran preocupació" la llei de seguretat de la Xina perquè "posa en risc" l'autonomia de Hong Kong però ha evitat...

El dèficit de l’Estat es duplica

El dèficit de l'Estat va arribar els quatre primers mesos de l'any als 19.929 milions d'euros, la qual cosa suposa més del doble que...

El Congrés dóna un termini a Borràs perquè s’expliqui sobre el seu suplicatori

La Comissió de l'Estatut dels Diputats ha donat un termini de 10 dies perquè la portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, presenti les seves...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca