Moody’s avisa que és “improbable” una una reforma del finançament el 2020 a l’Estat

L'agència de ràting descarta que Catalunya tingui equilibri pressupostari l'any que ve com exigeix l'Estat

Publicitat

L’agència de ràting Moody’s veu “improbable” una reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes amb el govern de Pedro Sánchez el 2020 davant de la “incertesa política”. Així ho assegura l’agència de ràting en un informe sobre la situació de les autonomies en què també afirma que la reforma permetria “ingressos addicionals” per a les comunitats. “El govern en minoria d’Espanya ha retardat una reforma del sistema regional de finançament que fa temps que està pendent, amb un marc financer que es va implementar el 2009 i s’hauria de revisar cada cinc anys”, afirma Moody’s. Malgrat això, l’agència manté com a “estable” la perspectiva de les comunitats. Catalunya té una perspectiva positiva amb Ba3.

“És improbable que Espanya aprovi una reforma del sistema regional de finançament el 2020, el que significa que no hi haurà ingressos addicionals per als governs regionals”, afirma Moody’s.

L’agència descarta, també, que Catalunya i altres comunitats com el País Valencià, Extremadura, Andalusia, Castella la Manxa o Múrcia compleixin amb l’objectiu d’equilibri pressupostari marcat per a l’any que ve, que és d’un dèficit del 0%. En canvi, veu opcions de compliment o fins i tot de superàvit a Madrid, Castella i Lleó, Galícia, Astúries i Euskadi.

Moody’s creu que la moderació del creixement al conjunt d’Espanya farà que la reducció del dèficit s’alenteixi. Així, per a l’any que ves es preveu que els ingressos operatius disminueixin fins al 2%, respecte al 3,2% d’aquest 2019.

Publicitat

El deute net directe i indirecte total de les comunitats autònomes seguirà creixent, segons Moody’s, fins arribar als 271.000 milions d’euros. La necessitat de finançament serà elevada, d’uns 33.000 milions d’euros el 2020, principalment pels “elevats nivells de deute que vencen”. La majoria d’aquests venciments són, precisament, de deute signat a través dels mecanismes de liquiditat del govern espanyol, com el FLA.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca