El PSOE respon a ERC que cal un acord “com més aviat millor”

La ministra d'Economia, de visita al Barcelona Supercomputing Center, recorda que garantir la governabilitat a Espanya "no és només responsabilitat del PSOE"

Publicitat

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que cal posar en marxa un nou executiu “sense perdre més temps” i ha manat la pressa en les negociacions. “A nivell personal crec que cal un acord com més aviat millor per abordar la investidura”, ha afirmat Calviño, de visita al Barcelona Supercomputing Center. La ministra no s’ha volgut mullar sobre les converses concretes amb les forces independentistes (ERC i JxCat) i ha recordat que garantir la governabilitat a Espanya “no és només responsabilitat del PSOE”, llançant un missatge velat a PP i Cs. “Tots els diputats del Congrés han d’assumir la seva responsabilitat, contribuir a la governabilitat del país i garantir l’estabilitat econòmica”, ha reflexionat en veu alta Calviño, que també ha negat discrepàncies entre PSOE i Unides Podem en matèria econòmica. “No veig cap conflicte”, ha puntualitzat la ministra d’Economia en funcions.

“Els deu punts fonamentals del pacte entre Sánchez i Iglesias ja recullen les claus de l’agenda de política econòmica dels últims 18 mesos”, ha recalcat Calviño, que ha parlat de tres eixos fonamentals com són “la responsabilitat fiscal, la sensibilitat social i les reformes estructurals”. “Aquesta és a nostra política econòmica i aquesta és la base amb la qual construirem un programa de govern pels propers anys. I que espero que es concreti al més aviat millor en un pacte d’investidura”, ha insistit la ministra d’Economia en funcions, que sí considera que hi ha pressa, rebatent així les declaracions del president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià. “No hi ha temps per perdre, la realitat no espera i els reptes no desapareixen”, ha avisat Calviño després de fer una breu visita al Barcelona Supercomputing Center, on està prevista la instal·lació del super ordinador MareNostrum 5.

“He estat en contacte amb els diferents agents econòmics i és desitjable que Espanya tingui quan abans millor un govern plenament operatiu”, ha reblat la ministra d’Economia en funcions. “Un executiu que ja pugui treballar en totes aquelles reformes que són necessàries i tenen un ampli acord social i polític dins l’arc parlamentari”, ha afirmat Calviño. “Hi ha mesures que exigeixen una reforma legislativa i acords com el Pacte de Toledo que requereixen d’un govern en plenes funcions”, ha conclòs la ministra d’Economia en funcions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca