Catalunya també va ser el destí principal dels turistes a l’Estat durant el mes dels disturbis

Va acollir el 22,2% dels viatgers i el 22,4% de la despesa

Catalunya va ser el destí principal dels turistes internacionals a l’octubre amb 1.691.438 totals, un 1,6% més que en el mateix més del 2018. A més, la despesa d’aquests turistes va créixer un 9,7% fins als 1.876 milions d’euros, segons ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Catalunya va acollir el 22,2% dels viatgers internacionals que van visitar l’Estat, seguida de les Illes Balears (16,1%) i Andalusia (15,7%). En comparació amb el mes anterior, els turistes internacionals van augmentar un 0,7%. El destí principal va ser França (18,5%). Pel que fa a la despesa, Catalunya va concentrar el 22,4% del total, seguida de les Illes Canàries (17,1%) i les Balears (15,5%).

Publicitat

Al conjunt de l’Estat, els turistes internacionals van créixer un 0,3% fins als 7,6 milions. El Regne Unit va ser el principal destí, amb un 21,7% del total, tot i que aquest col·lectiu va baixar un 4,4% respecte al mateix mes del 2018. Alemanya i França són els següents països amb més turistes, amb 1,1 milions (-8,3%) i 894.899 (-1.7%9), respectivament.

La via aeroportuària continua sent la principal per arribar a l’Estat, amb més de 6,4 milions, un 0,3% menys interanual. Per carretera hi van arribar 950.493 turistes, un 1,8% més, per tren 26.134, un 1,9% menys; i a través dels ports 203.324, un 104% menys.

D’altra banda, la major part d’ells van a allotjaments de mercat, 6.398.406, un 1,5% més que en el mateix mes de l’any anterior. Entre aquests, els hotels són el principal recurs, amb 5.222.049 turistes, un 0,3% més que l’any passat. En canvi, la modalitat d’allotjament de no mercat com poden ser pisos de propietat o habitatges de familiars i amics es va reduir en un 8,8% fins als 1,2 milions de turistes.

El motiu principal per visitar l’Estat va ser l’oci, amb un total de 6.661.327 de turistes, un 0,7% menys. En canvi aquells que hi van viatjar per negoci o motius professionals es van incrementar en un 10,1% fins als 579.035. En tots els casos, l’estada mitjana va ser de quatre a set nits.

Pel que fa a la despesa, els viatgers que van visitar l’Estat a l’octubre van gastar 8.367 milions d’euros, un 2,5% que en el mateix mes del 2018. La despesa mitjana per turista va ser de 1.097 euros, un 2,8% més. La despesa mitjana diària va ser de 161, un 6,5%.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca