L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels

El consistori confia cedir a principis d'any la capella de la Misericòrdia a la Generalitat per al CAP Raval Nord

L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA amb la construcció d’un nou edifici adjacent situat a la plaça dels Àngels. Concretament, la Comissió de Govern del consistori ha aprovat aquesta setmana l’inici de l’expedient per modificar el Pla General Metropolità (PGM) i el pla especial urbanístic que permeti la construcció de l’equipament cultural. Amb aquest primer pas, l’ajuntament formalitza l’acord adoptat el 20 de novembre al Consell General del MACBA, integrat pel consistori, la Generalitat, el ministeri de Cultura i la Fundació del museu.
En paral·lel a aquests tràmits es revertirà també la cessió dels usos de la capella de la Misericòrdia -de propietat municipal i cedida al Consorci del MACBA el 2013- i es transferirà a la Generalitat perquè hi construeixi el CAP del Raval Nord.

Publicitat

Terminis

El regidor del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat als mitjans que la modificació del Pla General Metropolità requereix d’un acord al plenari i un temps d’exposició pública, a més dels informes urbanístics corresponents. En aquest sentit, calcula que aquest procés trigarà “mesos”. Amb tot, ha assenyalat que això no vol dir que no es pugui anar treballant ja en el projecte des del MACBA.

Quant a la cessió dels usos de la Misericòrdia, Rabassa ha assegurat que es preveu que això pugui passar a inicis de l’any que ve. A partir d’aquí, ha matisat, el calendari d’inici de les obres dependrà del CatSalut i la Generalitat. “Sabem que ja estan treballant amb el projecte, hi haurà els terminis corresponents”, ha afegit.

Acord

L’acord anunciat la setmana passada va desencallar més d’un any de negociacions i de controvèrsia sobre com i per on s’havia d’ampliar el MACBA i quina havia de ser la ubicació de l’ambulatori.

En declaracions als mitjans, Rabassa ha criticat que es digués de forma “interessada” que el consistori confrontava cultura i salut. “El que hem volgut fer és trobar una solució que garanteixi els dos equipaments, per tant estem ja iniciant els tràmits”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca