Èxit de la llengua catalana en la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’

El 71% dels títols escollits són en català

La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ s’ha tancat aquest dissabte a Girona amb la participació de 33.755 infants de sis anys del total de 74.548 censats a Catalunya, el que representa el 45,28% de nens d’aquesta franja d’edat. Segons les dades provisionals, es tracta de la xifra més alta des que es va iniciar la campanya el 2016 i ha resultat amb l’adquisició per part dels infants d’uns 6.491 llibres. Enguany també ha crescut el nombre de llibreries que participen al certamen, amb 66 més –s’ha passat de 317 a 383-, mentre que també les editorials han augmentat, arribant al total de 431-. A més, en aquesta edició també s’han bescanviat més exemplars en català que els altres anys i un 71% dels llibres que han triat els infants són en català, mentre que el 28,6% són en castellà i el 0,2% en altres llengües. El 2018 el 70,4% van ser en català, el 29,4% en castellà i el 0,2% en altres llengües.

Publicitat

Segons el departament de Cultura, els quatre títols més venuts en la campanya d’aquest any són tots en català: ‘Tinc 6 anys’, d’Anna Obiols (Edicions Baula); ‘Un sopar de por’, de Meritxell Martí i Xavier Salomó i ‘Tinc un drac a casa!’, d’Emma Yarlett, ambdós de Cruïlla, i ‘Ralet, ralet. Contes per a primers lectors’, d’Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, de Barcanova.

Pel que fa als infants, a Lleida el 46,7% dels censats hi ha participat, a Barcelona un 43,6%, a Tarragona un 38,6% i a Girona un 37,6%. En el cas de les llibreries, 288 del total de 383 són a Barcelona, 38 a Girona, 29 a Lleida i 28 a Tarragona.

El departament també ha explicat que han fet una enquesta a 272 llibreters participants, el 85% dels quals ha respost que durant la campanya han detectat nou públic a la llibreria i un 61% assegura que els participants de la campanya han adquirit més d’un llibre en la mateixa compra del títol per a l’infant de sis anys. A més, un 54% diu que ha notat diferencia en la facturació en el mateix període respecte els anys sense campanya i el 60% creuen que la diferència és perquè existeix aquest projecte. En una escala de l’1 al 5, el 73% dels enquestats han puntuat l’enquesta amb un 5 sobre 5.

La iniciativa, engegada per part del Govern i que va començar el dia 15 d’octubre, vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres a tot el territori català, donar valor al llibre com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura entre els mateixos infants.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca