Èxit de la llengua catalana en la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’

El 71% dels títols escollits són en català

Publicitat

La campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ s’ha tancat aquest dissabte a Girona amb la participació de 33.755 infants de sis anys del total de 74.548 censats a Catalunya, el que representa el 45,28% de nens d’aquesta franja d’edat. Segons les dades provisionals, es tracta de la xifra més alta des que es va iniciar la campanya el 2016 i ha resultat amb l’adquisició per part dels infants d’uns 6.491 llibres. Enguany també ha crescut el nombre de llibreries que participen al certamen, amb 66 més –s’ha passat de 317 a 383-, mentre que també les editorials han augmentat, arribant al total de 431-. A més, en aquesta edició també s’han bescanviat més exemplars en català que els altres anys i un 71% dels llibres que han triat els infants són en català, mentre que el 28,6% són en castellà i el 0,2% en altres llengües. El 2018 el 70,4% van ser en català, el 29,4% en castellà i el 0,2% en altres llengües.

Segons el departament de Cultura, els quatre títols més venuts en la campanya d’aquest any són tots en català: ‘Tinc 6 anys’, d’Anna Obiols (Edicions Baula); ‘Un sopar de por’, de Meritxell Martí i Xavier Salomó i ‘Tinc un drac a casa!’, d’Emma Yarlett, ambdós de Cruïlla, i ‘Ralet, ralet. Contes per a primers lectors’, d’Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, de Barcanova.

Pel que fa als infants, a Lleida el 46,7% dels censats hi ha participat, a Barcelona un 43,6%, a Tarragona un 38,6% i a Girona un 37,6%. En el cas de les llibreries, 288 del total de 383 són a Barcelona, 38 a Girona, 29 a Lleida i 28 a Tarragona.

El departament també ha explicat que han fet una enquesta a 272 llibreters participants, el 85% dels quals ha respost que durant la campanya han detectat nou públic a la llibreria i un 61% assegura que els participants de la campanya han adquirit més d’un llibre en la mateixa compra del títol per a l’infant de sis anys. A més, un 54% diu que ha notat diferencia en la facturació en el mateix període respecte els anys sense campanya i el 60% creuen que la diferència és perquè existeix aquest projecte. En una escala de l’1 al 5, el 73% dels enquestats han puntuat l’enquesta amb un 5 sobre 5.

Publicitat

La iniciativa, engegada per part del Govern i que va començar el dia 15 d’octubre, vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres a tot el territori català, donar valor al llibre com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura entre els mateixos infants.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca