Barcelona vol passar de ser una ciutat amb àrees de joc a ser “jugable en el seu conjunt”

El pla s'emmarca en l'estratègia més àmplia d'urbanisme de gènere que ha impulsat el consistori

Publicitat

Barcelona vol “passar de ser una ciutat amb àrees de joc a ser una ciutat jugable en el seu conjunt”, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat aquest dissabte després de presentar el seu ‘Pla de joc a l’espai públic’ en la conferència internacional de la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb la Infància.

El pla s’emmarca en l’estratègia més àmplia d’urbanisme de gènere que ha impulsat el consistori i situa les necessitats de la vida, com jugar a l’aire lliure, al centre de la transformació del model urbà.

La ciutat vol millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física en l’espai públic pels seus beneficis tant per al desenvolupament i benestar de la infància com per a la salut i la vida comunitària.

S’han concretat 63 actuacions per a Barcelona que combinen accions d’urbanisme –des de microintervencions fins a grans transformacions urbanes– amb accions socials.

Publicitat

És el resultat d’un procés transversal i en el qual hi han participat més de 400 professionals, entitats i la ciutadania, i s’inspira en plans de joc pioners de ciutats com Dublín (Irlanda) i Londres (Regne Unit).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca