Barcelona vol “passar de ser una ciutat amb àrees de joc a ser una ciutat jugable en el seu conjunt”, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat aquest dissabte després de presentar el seu ‘Pla de joc a l’espai públic’ en la conferència internacional de la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb la Infància.
El pla s’emmarca en l’estratègia més àmplia d’urbanisme de gènere que ha impulsat el consistori i situa les necessitats de la vida, com jugar a l’aire lliure, al centre de la transformació del model urbà.
La ciutat vol millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física en l’espai públic pels seus beneficis tant per al desenvolupament i benestar de la infància com per a la salut i la vida comunitària.
S’han concretat 63 actuacions per a Barcelona que combinen accions d’urbanisme –des de microintervencions fins a grans transformacions urbanes– amb accions socials.
És el resultat d’un procés transversal i en el qual hi han participat més de 400 professionals, entitats i la ciutadania, i s’inspira en plans de joc pioners de ciutats com Dublín (Irlanda) i Londres (Regne Unit).