La signatura d’hipoteques sobre habitatges registra el pitjor setembre en cinc anys després d’enfonsar-se un 31%

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat es va situar en 22.488 el passat mes de setembre, xifra un 31,6% inferior a la del mateix mes del 2018 i la més baixa d’un mes de setembre des del 2014, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons l’organisme estadístic, amb el descens interanual que es va experimentar durant el novè mes de l’any la signatura d’hipoteques sobre habitatges encadena dos mesos consecutius de descensos després d’haver-se desplomat gairebé un 30% a l’agost.

D’acord amb les dades que ha difós, l’import mitjà de les hipoteques sobre habitatges va pujar un 5,3% en relació amb el setembre del 2018, fins als 135.452 euros, mentre que el capital prestat va retrocedir un 28% en taxa interanual, fins als 3.046 milions d’euros.

En termes mensuals (setembre sobre agost), el nombre d’hipoteques sobre habitatges va pujar un 10,3%, el segon augment menys destacat d’aquest mes després del 2017. Per la seva banda, el capital prestat per aquest tipus d’hipoteques va avançar un 16,3%, l’alça més baixa d’un mes de setembre des d’almenys el 2014.

Madrid al capdavant

- Publicitat -

Les comunitats amb més nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges al setembre van ser Madrid (4.708), Andalusia (4.189), Catalunya (3.655) i Comunitat Valenciana (2.671).

Totes les comunitats van presentar al setembre taxes negatives en el nombre d’hipoteques sobre habitatges. Els descensos més alts es van experimentar a La Rioja (-63,7%), Extremadura (-56,9%) i Astúries (-49,8%), mentre que els inferiors els van protagonitzar Navarra (-19%), Castella-la Manxa (-19,6%) i Balears (-22,8%).

El tipus d’interès mitjà per als préstecs hipotecaris sobre habitatges va assolir el passat mes de setembre el 2,51%, davant del 2,59% d’un any abans, i el termini mitjà es va situar en 24 anys.

El 61,7% de les hipoteques sobre habitatges es va constituir a tipus variable i el 38,3% a tipus fix. El tipus d’interès mitjà a l’inici per a les hipoteques sobre habitatges a tipus variable es va situar en el 2,25%, davant del 3,08% de les de tipus fix.

Baixen les finques hipotecades

D’acord amb les dades de l’organisme estadístic, durant el novè mes de l’any es van constituir 30.815 hipoteques sobre finques rústiques i urbanes (dins d’aquestes últimes s’inclouen els habitatges), xifra que suposa un descens del 30,9% en relació amb el setembre del 2018.

El capital dels crèdits hipotecaris concedits va baixar un 16,5% respecte al mateix mes del 2018, fins als 5.566,1 milions d’euros, mentre que l’import mitjà de les hipoteques constituïdes sobre el total de finques es va situar en 180.630 euros, un 20,8% més.

El tipus d’interès mitjà a l’inici per al total de finques es va situar en el 2,40%, amb un termini mitjà de 23 anys. Per a les hipoteques a tipus variable, que representen el 63,4% del total, el tipus d’interès mitjà va ser del 2,13% a l’inici, mentre que es va situar en el 3,16% per les de tipus fix.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca