El ple de Barcelona aprova la proposta d’una “tarifa plana fiscal” amb l’abstenció de BComú i PSC

La proposició de JxCat insta el govern a adoptar un sistema de cobrament d'impostos per quotes i sense interessos

Publicitat

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició de JxCat per posar en marxa una “tarifa plana fiscal” perquè el consistori calculi l’import anual de tributs i taxes municipals i els cobri en 10 mensualitats sense interessos. La mesura ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups a l’oposició i l’abstenció dels dos grups del govern, BComú i PSC. Durant el ple, la cap del grup de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha contextualitzat la mesura en el fet que el pagament dels impostos i taxes municipals suposa un gran esforç per la majoria de la ciutadania, que es veu obligada a demanar tot sovint un fraccionament o ajornament i pagar-lo a terminis durant l’any.
Per a JxCat, el sistema implica “un clar benefici” per a la ciutadania perquè el pagament d’impostos es fa “més còmode” i se’n facilita la planificació.

Precisament per això, Artadi ha lamentat durant el ple que el govern s’hagi abstingut i no hagi votat a favor de la proposició. A més, ha recordat que el sistema de tarifa plana fiscal ja funciona en altres ajuntaments catalans i per això ha reclamat que Barcelona sigui “capdavantera”.

Tarifa plana fiscal

Amb la tarifa plana, en el moment que s’aproven les ordenances fiscals, l’Ajuntament envia una carta al ciutadà indicant-li quin és l’import de tots els impostos i taxes periòdics que haurà de pagar (IBI, vehicles, guals, cementiri, etc.) i a quant sortiria pagar-ho en deu mensualitats. Si el ciutadà accepta, cada mes se li carrega l’import corresponent, sense cap mena de recàrrec ni despesa de gestió afegida.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca