El ple de Barcelona aprova la proposta d’una “tarifa plana fiscal” amb l’abstenció de BComú i PSC

La proposició de JxCat insta el govern a adoptar un sistema de cobrament d'impostos per quotes i sense interessos

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició de JxCat per posar en marxa una “tarifa plana fiscal” perquè el consistori calculi l’import anual de tributs i taxes municipals i els cobri en 10 mensualitats sense interessos. La mesura ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups a l’oposició i l’abstenció dels dos grups del govern, BComú i PSC. Durant el ple, la cap del grup de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha contextualitzat la mesura en el fet que el pagament dels impostos i taxes municipals suposa un gran esforç per la majoria de la ciutadania, que es veu obligada a demanar tot sovint un fraccionament o ajornament i pagar-lo a terminis durant l’any.
Per a JxCat, el sistema implica “un clar benefici” per a la ciutadania perquè el pagament d’impostos es fa “més còmode” i se’n facilita la planificació.

Publicitat

Precisament per això, Artadi ha lamentat durant el ple que el govern s’hagi abstingut i no hagi votat a favor de la proposició. A més, ha recordat que el sistema de tarifa plana fiscal ja funciona en altres ajuntaments catalans i per això ha reclamat que Barcelona sigui “capdavantera”.

Tarifa plana fiscal

Amb la tarifa plana, en el moment que s’aproven les ordenances fiscals, l’Ajuntament envia una carta al ciutadà indicant-li quin és l’import de tots els impostos i taxes periòdics que haurà de pagar (IBI, vehicles, guals, cementiri, etc.) i a quant sortiria pagar-ho en deu mensualitats. Si el ciutadà accepta, cada mes se li carrega l’import corresponent, sense cap mena de recàrrec ni despesa de gestió afegida.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca