El liberalisme català s’organitza: Neix l’Institut Ostrom Catalunya

L'institut vol incidir en l'opinió pública i les institucions catalanes

El Col·lectiu Catalans Lliures (CCL) esdevé l’Institut Ostrom Catalunya, un think tank amb la voluntat d’introduir idees liberals en la societat i la política pública catalana. Segons un comunicat de l’institut, es presenten com un “pol independent de coneixement, debat i generació d’idees, compromès amb el pluralisme, els drets civils, les societats obertes, les institucions inclusives i l’economia de lliure mercat”. El seu objectiu és incidir “de manera determinant” en l’opinió pública i les institucions catalanes. L’institut, amb seu al carrer Pau Claris de Barcelona, s’erigeix com “una via de participació i influència en el debat social, un pont entre el món acadèmic, la societat civil i els gestors públics per unir esforços amb vista a contribuir al progrés de la societat catalana”.

El think tank organitza esdeveniments que inciten a la reflexió a través de cursos, seminaris, conferències i debats; realitza publicacions, vídeos i informes de recerca i dedica esforços a la difusió de llarg abast de les idees liberals a través de campanyes i la participació als mitjans de comunicació. Al llarg dels darrers anys, la plataforma civil que ara esdevé l’Institut Ostrom ha convidat a Barcelona a personalitats com Deirdre McCloskey, catedràtica d’història econòmica a la Universitat d’Illinois a Chicago; Chandran Kukathas, cap del departament de teoria política de la London School of Economics i Stian Westlake, assessor de tres ministres britànics d’innovació. També ha fet informes sobre fiscalitat, regulació de la competència i economia digital.

Publicitat

Entre els membres de la direcció de l’Institut Ostrom hi ha l’empresari Eric Herrera; el científic biomèdic Martí Jiménez, l’economista Roger Medina i el cap de la Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials de l’Ateneu Barcelonès Alexander Golovín.

Segons Herrera, l’institut “aplega persones de generacions i àmbits professionals molt diversos, que coincideixen en la necessitat de proveir el país d’una capacitat d’anàlisi pròpia, independent i rigorosa”. “Busquem incidir en el disseny de bones polítiques públiques a partir d’una aproximació basada en l’evidència científica”, ha afegit.

La institució rep el seu nom en homenatge a Elinor Ostrom, primera dona guardonada amb un Premi Nobel. Ostrom fou una de les acadèmiques més reconegudes en l’àmbit de l’anomenada Nova Economia Institucional, disciplina que estudia les normes socials i legals de les institucions que regulen l’activitat econòmica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els ciutadans de Catalunya reben un 10,2% menys del que aporten a l’Estat

Els ciutadans de Catalunya reben, de mitjana, un 10,2% menys del que aporten a l'Estat. Segons un estudi publicat aquest dijous per l'Institut d'Economia...

Illa anticipa unes setmanes “molt dures”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anticipat aquest dijous unes setmanes "molt dures" en la lluita contra el coronavirus i ha alertat de...

Colau, disposada a un tercer mandat però no aclareix si serà amb el suport de Valls

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dijous que no descarta optar a un tercer mandat i posar-se a disposició dels comuns "si...

La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil "farà les seves reflexions internes" després de la sentència...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca