Moviments al Canadà perquè Puigdemont es pugui trobar amb el líder del Bloc Quebequès

El líder independentista quebequès s'hi ha compromès en una trobada amb el president legítim a Waterloo

Publicitat

El Bloc Quebequès tornarà a demanar al primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, que permeti a l’expresident Carles Puigdemont visitar el Quebec. El líder d’aquesta formació independentista, Yves-François Blanchet, s’ha compromès novament a fer aquesta petició en una trobada amb Puigdemont aquest dimecres a Waterloo, un mes després que el Canadà rebutgés per segon cop l’autorització de viatge al líder de JxCat. Per la seva banda, Puigdemont ha agraït “les mostres de solidaritat dels quebequesos amb Catalunya”.

El parlament del Quebec va aprovar a finals d’octubre una resolució per unanimitat que expressava la seva “preocupació” per les condemnes “molt severes” contra els líders independentistes en “un estat democràtic europeu”.

Pel que fa a la visita de Puigdemont, els seus advocats quebequesos i canadencs ja han recorregut el rebuig del permís a la Cort Federal del Canadà. En el recurs al·leguen que la decisió de denegar-li l’autorització de viatge electrònica (AVE) ha estat “precipitada” i “no respecta la presumpció d’innocència” de Puigdemont.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca