L’OCDE demana que els autònoms espanyols cotitzin segons els ingressos reals

L'organisme alerta que l'envelliment de la població posa en risc les pensions si no es prenen "mesures"

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) defensa que els autònoms espanyols han de pagar segons els ingressos reals i no segons els declarats. En un informe sobre les pensions, l’organisme alerta que els països que permeten que els autònoms no paguin segons els ingressos reals perjudiquen, d’una banda, la sostenibilitat del sistema de pensions i, d’altra banda, provoquen que els autònoms tinguin pensions més baixes. Segons l’organisme, una pensió d’un autònom equival a un 42% de la d’un assalariat. A més, l’OCDE avisa en l’informe que l’envelliment de la població, que a Espanya serà més “accelerat” que en la mitjana de l’OCDE, també posa en risc el futur de les pensions si no es prenen “mesures”.

Publicitat

L’organisme preveu que l’edat de jubilació augmenti dels 65,5 anys actuals als 67 anys a partir del 2027 i es necessitarà haver contribuït 38,5 anys davant dels 36,5 anys d’ara. L’edat de jubilació a Espanya serà, si es compleixen les previsions, menor que la d’altres països com Dinamarca (74 anys), Itàlia o Holanda (71 anys).

Per garantir el futur de les pensions en un context d’envelliment de la població, l’OCDE insta el govern espanyol a proposar mecanismes alternatius als suspesos, com l’índex de revalorització de les pensions i al factor de sostenibilitat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca