La crisi habitacional en una dada: el 88% dels administradors de finques ha patit ocupacions il·legals

El soroll i la manca de respecte a les normes de convivència són les principals queixes

El 88% dels administradors de finques assegura haver patit ocupacions il·legals i un 44% conflictes amb els habitatges turístics, segons l’informe ‘Ocupació il·legal i habitatges d’ús turístic’ de Mutua de Propietaris en col·laboració amb el Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques d’Espanya (CGCAFE). Les principals queixes dels propietaris sobre els habitatges d’ús turístic són els sorolls (74%) i la manca de respecte de les normes de convivència (70%). La brutícia, la inseguretat i els actes vandàlics són altres dels elements negatius destacats. Davant d’això, el 79% dels administradors de comunitats de propietaris manifesta la seva preocupació sobre la possibilitat que hi hagi habitatges d’aquestes característiques als seus edificis.
Aquesta opinió negativa contrasta amb la que tenen els propietaris dels pisos destinats a aquests usos, ja que el 86% considera que és molt més rentable que el lloguer tradicional. A més, destaquen la seguretat per cobrar el lloguer (73%).

Publicitat

De cara al futur, els administradors enquestats creuen que hauria de ser obligatori contractar una assegurança (63%), omplir una fitxa policial (56%) en el moment de l’arribada, que s’incrementin les despeses de comunitat al propietari del pis que desenvolupi aquesta activitat (53%) i que hi hagi aprovació de la majoria de la comunitat de propietaris (52%).

En aquest sentit, els administradors de finques col·legiats consideren que la reforma de la Llei de propietat horitzontal ha estat una oportunitat perduda “per a regular els pisos turístics com a activitat econòmica amb requisits exigents per a exercir-la i una regulació més homogènia en tot el país”.

Pel que fa a l’ocupació il·legal, els enquestats consideren que agilitar els processos judicials seria una mesura eficaç per evitar l’ocupació il·legal, seguida dels serveis policials i la col·laboració municipal. En canvi, la meitat dels consultats pagaria menys de cinquanta euros al mes per contractar una ‘solució Anti Okupa’ i només una tercera part pagaria una quota superior. “És necessari buscar solucions al problema directe de l’ocupació per a que el desallotjament es faci de forma ràpida i eficaç, el que contribuiria a la disminució de l’ocupació il·legal”, ha afirmat el president del CGAFE, Salvador Díez.

A més, el subdirector general de negoci de Mútua de Propietaris, Cesar Crespo, ha apuntat que l’ocupació va acompanyada habitualment “d’actes de vandalisme” que fan augmentar els riscos per a les persones que hi resideixen.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca