Espanya gasta en salut menys que la mitjana de la Unió Europea

La CE detecta una "inquietud creixent" a l'Estat per "l'escassetat de metges i infermers"

Espanya gasta en salut menys que la mitjana de la Unió Europea, però té l’esperança de vida més alta del bloc. En el seu darrer informe sobre els sistemes de salut al club europeu, la Comissió Europea remarca que l’estat espanyol va destinar un 8,9% del seu PIB a la despesa sanitària, un percentatge inferior a la mitjana de la UE del 9,8%. La CE reconeix que a Espanya la mortalitat per causes evitables és menor que a molts països europeus reflectint “l’existència de polítiques sanitàries sòlides i l’eficàcia del sistema sanitari en el tractament” de malalties. Tot i això, alerta d’una “inquietud creixent” a l’Estat per “escassetat de metges i infermers”.

Publicitat

Malgrat que han augmentat el nombre d’empleats de la sanitat públic, la CE assegura que “una part important” tenen contractes temporals fent créixer “la taxa de rotació del personal”. L’informe europeu detecta una especial preocupació per la manca de nous metges de família, ja que molts s’aproximen ja a l’edat de jubilació.

“L’elaboració de polítiques d’educació i capacitació mèdica més coherents s’ha vist obstaculitzada per la falta d’una visió clara i compartida entre les autoritats educatives i sanitàries”, afirma.

D’altra banda, la CE també veu amb preocupació l’augment de l’obesitat a Espanya perquè creu que pot “entorpir els avenços en la reducció de la mortalitat cardiovascular”. Un de cada sis adults pateix obesitat, un increment respecte al 2001, quan només en tenia un de cada vuit.

La CE considera “modest” l’efecte de les polítiques engegades pel govern espanyol per combatre aquesta malaltia.

Situació a la UE

Pel que fa al conjunt de la UE, l’executiu europeu alerta que els dubtes sobre les vacunes són una “gran amenaça per a la salut pública” a tota Europa. Així, reclama millorar els coneixements en salut, combatre la “desinformació” i implicar a metges i infermers.

L’informe també avisa que persisteixen les dificultats dels més pobres a Europa per tenir assistència mèdica. Les llars amb rendes baixes tenen cinc vegades més probabilitats de tenir necessitats mèdiques no satisfetes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca