Els Mossos miren d’identificar els qui han declarat en la roda de premsa d’Encausades TSJC i Alerta Solidària

La dona que havia fet declaracions se n'ha anat caminant i els agents la han perseguit caminant uns 100 metres en direcció al passeig de Sant Joan

Agents dels Mossos d’Esquadra han mirat d’identificar, aquest dijous, almenys dues persones després de fer una roda de premsa davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), acte en el qual el col·lectiu ‘Encausades TSJC’ i Alerta Solidària han explicat la situació del procés judicial que s’ha seguit contra 13 persones per encadenar-se a les portes del tribunal el 23 de febrer del 2018.

Publicitat

A la roda de premsa –a la zona central del Passeig Lluís Companys– han assistit una vintena de persones amb cartells i pancartes, a més de periodistes, i els organitzadors han fet servir un faristol per col·locar els micròfons dels mitjans de comunicació.

Poc després d’acabar els 11 minuts que ha durat l’atenció als mitjans, dos agents dels Mossos, entre ells un cap, s’han apropat i han demanat a una de les persones que ha fet declaracions que s’identifiqués, i també l’hi han exigit a l’advocat d’Alerta Solidària, Eduardo Cáliz, després d’al·legar que la concentració no s’havia comunicat.

La dona que havia fet declaracions se n’ha anat caminant i els agents la han perseguit caminant uns 100 metres en direcció al passeig de Sant Joan, on s’han aturat perquè no l’han atrapada i alguns dels assistents els han cridat “vergonya”.

L’advocat Eduardo Cáliz ha rebutjat identificar-se i ha explicat que demanarà una empara al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), perquè en declaracions a Europa Press ha considerat que la situació ha estat injusta: “Demanar la identificació per estar exercint la meva professió i informant a la premsa de la convocatòria d’un judici i de les seves característiques és un acte d’intimidació que coarta el lliure exercici de la meva activitat professional”.

Fonts del TSJC també han informat a Europa Press que l’alt tribunal no ha cursat cap ordre als Mossos relacionada amb aquesta roda de premsa.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca