Torra defensa la “desobediència” contra la sentència a favor d’Agbar

"En la gestió i titularitat dels serveis públics s'ha de respectar sempre aquest principi de sobirania"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem a favor que Agbar gestioni l’aigua de Barcelona i ha plantejat “desobeir” si cal per defensar els serveis públics.

Publicitat

En la sessió de control en el ple del Parlament, ha contestat les preguntes del diputat de la CUP Carles Riera, que ha criticat aquesta sentència del Suprem i ha advertit de les conseqüències de privatitzar serveis, com creu que pretén el projecte de llei de contractes de serveis a les persones que prepara la Generalitat, coneguda com la ‘llei Aragonès’.

Així, el cupaire ha preguntat a Torra si està disposat a nacionalitzar o expropiar serveis i recursos com l’aigua, l’electricitat, les telecomunicacions, les autopistes, el gas i els habitatges buits propietat de bancs i de fons de capital de risc.

Torra ha afirmat que la sentència del Suprem és una “limitació imposada pels tribunals en l’exercici de la sobirania” i, segons ell, l’Estat té una concepció de sobirania contrària a la de l’independentisme.

“En la gestió i titularitat dels serveis públics s’ha de respectar sempre aquest principi de sobirania”, ha sostingut, i ha apostat per contrastar les limitacions del marc legal actual amb la voluntat de la ciutadania.

Considera que això és necessari per assegurar que la ciutadania tingui els millors serveis públics possibles i ha insistit en la desobediència com un dels mecanismes per fer-ho: “Si hem de desobeir, haurem de desobeir”.

Així mateix, ha recordat que en aquesta qüestió sobre Agbar la Generalitat no hi té influència i que respecta les decisions que prengui cada ajuntament.

Canvi climàtic

La presidenta dels comuns a la cambra, Jéssica Albiach, ha acusat el Govern de parlar sobre accions per combatre el canvi climàtic amb “moltes paraules i pocs fets”, i de manera electoralista.

Torra li ha retret aquestes expressions, perquè considera l’emergència climàtica una de les prioritats del Govern: “Aquest Govern no treballa per fer-se fotos, governa perquè les persones en situació d’emergència climàtica tinguin un futur molt millor”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca