Sánchez segueix “menyspreant” les demandes de l’ONU perquè alliberi els Jordis

Cuixart: "Espanya se situa al nivell de països de dubtosa qualitat democràtica quan fa cas omís a les peticions d'organismes internacionals de drets humans"

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha exigit al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que no “menyspreï” més les demandes i posicionaments del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU, que demana l’alliberament immediat de Cuixart, de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez, i del president d’ERC, Oriol Junqueras.

“Espanya se situa al nivell de països de dubtosa qualitat democràtica quan fa cas omís a les peticions d’organismes internacionals de drets humans”, ha criticat, coincidint amb el final del termini de sis mesos que l’ONU va donar a l’Estat espanyol perquè informés sobre si havien atès a les seves recomanacions sobre l’alliberament dels líders empresonats, ha informat Òmnium aquest dimecres en un comunicat.

Cuixart considera que l’absència de resposta de Sánchez al Grup de Detencions Arbitràries de l’ONU incompleix la Declaració Universal dels Drets Humans i “atempta contra uns drets que afecten al conjunt de la ciutadania”.

Ha lamentat que el Govern d’Espanya “no escolti els organismes internacionals de referència en drets humans, i que tampoc hagi mostrat interès en el que diu Amnistia Internacional”, per la qual cosa ha reclamat a Sánchez que compleixi immediatament els posicionaments de l’ONU i d’Amnistia sobre el seu alliberament.

Publicitat

El president d’Òmnium ha recordat a Sánchez que els estats democràtics tenen l’obligació moral de complir amb les resolucions de l’ONU, i ha assegurat: “Cal que Espanya abandoni aquesta deriva antidemocràtica”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca