El govern espanyol limita el diàleg amb l’independentisme a l’organització territorial

Rebutja un diàleg sobre el dret d'autodeterminació perquè no existeix en la legalitat espanyola

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha ofert aquest dimecres a l’independentisme català discutir sobre possibles canvis en el Títol VIII de la Constitució que permetin un encaix diferent de Catalunya dins d’Espanya, però ha rebutjat amb rotunditat negociar el dret d’autodeterminació.

Publicitat

En declaracions als mitjans de comunicació al Congrés dels Diputats, on ha anat a recollir la seva acta de diputada, ha emmarcat el diàleg que La Moncloa pot encarar amb la Generalitat en la comissió bilateral prevista en l’Estatut i ha posat en valor la negociació que encetaran a partir de dijous els partits del PSOE, el PSC i ERC al voltant de la investidura.

Això sí, ha indicat que una de les línies que el PSOE no traspassarà en cap cas és el reconeixement del dret d’autodeterminació, perquè “no està” recollit en la legalitat espanyola.

“D’autodeterminació no en parlarà el PSOE perquè no és el nostre projecte i perquè estem en contra d’aquest projecte políticament parlant, com és sabut per tothom. No podem retrocedir en situacions que ja han estat viscudes i resoltes”, ha assenyalat.

Encaixar Catalunya a Espanya

“Podem parlar de com Catalunya se situa en el marc constitucional del nostre país? Òbviament. Exactament de la mateixa manera que haurem de parlar amb altres autonomies”, ha indicat, després de recordar la reforma pendent de l’Estatut de Guernica. “És que forma part de la normalitat del nostre país”, ha afegit.

Una altra cosa, ha precisat, és que “les dretes, i particularment la seva radicalització portin les coses a l’extrem pràcticament impossible de la política d’aquest país fins i tot de saltar-se el marc constitucional quan parlen”.

Però la “realitat d’Espanya” és la “diversitat territorial i la igualtat de drets de tots els espanyols i les espanyoles”, ha advertit, abans d’afegir que per “desenvolupar la Constitució en els seus propis termes” cal transitar per “situacions de legalitat i normalitat”.

En aquest sentit, ha indicat que el PSOE sí s’obre a discutir amb els independentistes de possibles canvis en el Títol VIII de la Constitució. “Podem parlar del Títol VIII de la Constitució, d’un país que té diversitat territorial, això que tanta feina costa a les dretes, per això segurament no tenen suport electoral a cap dels territoris amb identitat històrica”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca