Aragonès no veu “necessari” que Torra sigui a la taula de negociació

El vicepresident diu que s'ha de tenir "flexibilitat" i ho condiciona al rang de la part de l'executiu espanyol

Publicitat

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, no veu “necessari” que el president de la Generalitat, Quim Torra, formi part de la taula de negociació entre governs per resoldre el conflicte polític. “No és descartable però tampoc necessari. Hem de tenir flexibilitat. Si una part decideix enviar un determinat rang, l’altre part haurà d’enviar el mateix rang. És lògic en qualsevol negociació”, ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4. Tot i així, Aragonès ha afegit que Torra “tindrà el paper que ell vulgui tenir” i que el Govern ho decidirà en cas que la taula de diàleg entre governs es pugui constituir.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va defensar ahir dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que Torra i el cap de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, han d’encapçalar les converses entre governs. De fet, va afegir que no tindria cap sentit que Torra no liderés el diàleg com a president de la Generalitat. En canvi, segons el vicepresident, la presència de Torra no és necessària.

D’altra banda, Aragonès ha afirmat que tant presos com exiliats “hauran de dir la seva” sobre aquesta eventual taula de diàleg entre institucions i que tindran el rol “que faciliti els acords i les solucions”. “No vetarem ningú”, ha assegurat.

Preguntat per si aquesta taula de negociació entre governs s’hauria de reunir abans de la investidura de Pedro Sánchez, avui Aragonès no ha volgut mullar-se tot i que ahir va apuntar que el mecanisme s’ha de posar en marxa prèviament a la investidura. El dirigent d’ERC ha argumentat que els detalls es posaran sobre la taula en la reunió de demà dijous amb el PSOE.

Publicitat

Aragonès ha avisat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ara mateix la confiança “no hi és” i, per tant, que “s’ha de guanyar”. El vicepresident ho ha atribuït als constants canvis de posicionaments del PSOE i ha posat d’exemple que fa un mes els socialistes defensaven una reforma del Codi Penal per tipificar com a delicte la convocatòria de referèndums.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca