Puja un 38% el nombre d’afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació a Catalunya fins al setembre

Al conjunt de l'Estat la xifra és un 32% més alta i al País Valencià, que encapçala la llista, ha augmentat un 334%

Els afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) han pujat un 38% a Catalunya els nou primers mesos de l’any, fins a les 7.083 persones (4.157 per acomiadaments col·lectius, 2.640 per suspensió de contracte i 286 per reducció de jornada), segons dades d’aquest dilluns del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. En el mateix termini del 2018 la xifra havia estat 1.945 persones menor. Pel que fa al conjunt de l’Estat, en valors absoluts hi ha hagut fins al setembre 54.201 acomiadaments per ERO, 13.185 més que en el mateix termini del 2018, un 32,1% més. On ha crescut més aquesta casuística laboral ha estat al País Valencià, fins a les 16.700 persones, 12.854 més que fa un any, és a dir, un percentatge un 334,25 superior.

Publicitat

També a Cantàbria el percentatge ha crescut de manera destacada. Concretament un 110,3%. Així, el setembre del 2019 es van registrar 856 persones afectades per ERO. Són 449 més que les s’havien xifrat un any abans. A Galícia el percentatge ha estat del 90,9%, fins a les 3.619 persones, 1.723 més que un any enrere.

Pel cantó contrari també hi ha comunitats autònomes on el percentatge ha baixat en relació al que es registrava el setembre del 2018. És el cas de Navarra, on ha baixat gairebé un 80%, fins a les 1.350 persones (5.330 menys); a la Rioja, on ha descendit un 31,4%, fins a les 109 persones (50 menys); Madrid, on ha caigut un 23,4%, fins a les 7.549 persones (2.305 menys), i les Balears, on el setembre del 2019 era un 2,2% menor que un any enrere, fins a les 864 persones (19 menys).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca