La CUP anima a la desobediència demanant un lloc a la Mesa del Parlament

Els anticapitalistes lamenten que ERC condicioni el suport a Sirvent al compromís de la CUP amb l'aprovació dels pressupostos

Publicitat

La CUP-CC ha proposat la seva diputada Maria Sirvent com a nova secretària quarta de la Mesa del Parlament després que Adriana Delgado, d’ERC, hi renunciés per motius personals. Els anticapitalistes asseguren que amb aquest moviment es “corresponsabilitzarien” amb la resta de grups independentistes davant possibles “conseqüències penals” i “amenaces del TC”. En aquest sentit, diuen que no en fan una “lectura d’oportunitat”, sinó que pretenen “obrir el focus” i garantir la unitat d’acció en permetre el lliure debat al parlament. A més, els anticapitalistes lamenten que ERC –que ja havia proposat Rut Ribas com a substituta- hagi condicionat el suport a Sirvent al compromís de la CUP a garantir l’estabilitat governamental i a l’aprovació dels pressupostos i els demanen “seriositat i rigor”.

En roda de premsa al Parlament, la també diputada Natàlia Sànchez ha recordat que la Mesa no és un òrgan governamental, sinó que té per objectiu ordenar els debats a la cambra. En aquest sentit ha emplaçat a JxCat i ERC, però també als comuns, a entendre la proposta des de la lògica de la defensa del debat parlamentari i donar suport a Sirvent.

Sànchez ha dit que mantenen “viva” la proposta fins a l’inici del ple, quan es votarà qui ha d’ocupar el lloc que fins ara ostentava Delgado. La diputada cupaire ja ha avançat que des de JxCat han valorat la proposta de forma positiva.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca