Els europeus gasten en drogues uns 30.000 milions d’euros l’any

El cànnabis representa gairebé el 40% del mercat, seguit de la cocaïna (31%) i l'heroïna (25%)

Els ciutadans de la Unió Europea gasten en drogues uns 30.000 milions d’euros l’any, el que representa el mercat més lucratiu per a les organitzacions criminals del bloc europeu. El cànnabis representa gairebé el 40% del mercat, seguit de la cocaïna (31%), l’heroïna (25%) i les amfetamines i l’MDMA (5%), segons l’últim informe conjunt de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies i Europol. Aquest també alerta d’una l’escalada de violència” en el mercat de la droga a la UE. Un “fenomen significatiu” de violència i intimidació generada pels nous models de distribució i per un major ús de les armes de foc de les màfies.

Publicitat

L’informe constata que la disponibilitat dels estupefaents a la UE continua sent “molt alta” i hi ha un accés més fàcil a “una gran varietat de productes de gran puresa i potència”. Així, els dos organismes europeus avisen que el mercat de la droga està cada cop “més connectat globalment i habilitat tecnològicament”.

En aquest sentit, les màfies estan explotant les oportunitats que proporciona la digitalització. Per exemple cada cop utilitzen més Internet, el Darknet, les aplicacions mòbils o les xarxes socials per vendre drogues.

Més producció

D’altra banda, l’informe també atribueix l’abundància d’estupefaents a Europa als alts nivells de producció internacional i europea. La producció de cocaïna a Sud-amèrica i d’heroïna a l’Afganistan estan en els seus màxims històrics, mentre que Europa és un dels principals productors de cànnabis i drogues sintètiques i, fins i tot, un proveïdor mundial d’MDMA i amfetamina.

L’Estat, punt d’entrada

Com a estat fronterer amb el nord d’Àfrica, Espanya manté un paper rellevant en el tràfic de cànnabis i cocaïna a Europa. Així, és un dels punts principals d’entrada de resina de cànnabis a la UE, juntament amb els Països Baixos.

L’estat espanyol també és una de les vies més importants per on arriba la cocaïna al vell continent, a més d’Holanda i Bèlgica. Els tres estats són els centres de distribució més destacats d’aquest estupefaent.

Pel que fa a l’heroïna, si bé Holanda és el punt neuràlgic a la U

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca