El govern impulsa una línia de crèdit de 100M€ per a la rehabilitació d’habitatges

Els diners s'oferiran a través de l'ICF i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i obren la via al sector financer privat

Publicitat

El Govern ha acordat aquest dimarts impulsar, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), una nova línia de crèdit de 100 milions d’euros amb condicions preferents per a obres de rehabilitació d’habitatges. La iniciativa, que també comptarà amb la participació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, inclou 15 milions ja aprovats per aquest 2019. Els 85 restants s’hauran d’aprovar l’any que ve. A més, l’acord obre una via perquè el sector financer privat pugui optar a accedir els diners com a entitat jurídica, ampliant la llista de beneficiaris, que fins ara només podien ser particulars.

La dificultat d’accés a finançament per a la rehabilitació de les comunitats de propietaris ha estat un problema habitualment perquè, fins ara, les subvencions només permetien cobrir entre un 30% i un 40% de la despesa un cop fetes les obres.

L’acord suposa un “canvi important en l’accés al finançament per part de les comunitats i omple un buit llargament reivindicat per tot el sector”, segons el Govern.

L’import mínim de finançament és de 30.000 euros per comunitat i amb un màxim de 20.000 euros per habitatge.

Publicitat

La voluntat de l’executiu és “afavorir les obres de rehabilitació a les comunitats de propietaris perquè puguin fer no només allò que és imprescindible, sinó un salt qualitatiu afrontant actuacions més ambicioses”.

La línia de finançament també pretén estimular que les comunitats de propietaris facin les obres de rehabilitació que estan obligades a fer en compliment de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) per mantenir el parc d’habitatges en condicions òptimes.

Els edificis de més de 45 anys d’antiguitat estan obligats a passar la ITE. L’any passat, l’havien aprovat el 44% del parc que ha de passar la inspecció obligatòriament, mentre que aquest 2019 es
preveu que se superi el 50%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca