La concentració de CO2 arriba a un nou màxim històric i “agreuja” la crisi climàtica

L'OMM alerta que només s'havia arribat al nivell actual fa entre tres i cinc milions d'anys

La concentració mitjana mundial de diòxid de carboni (CO2) ha assolit el 2018 el seu màxim històric amb 407,8 parts per milió (ppm), cosa que suposa 2,3 més que l’any anterior. Segons un informe publicat per l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), la concentració de metà i òxid nitrós s’ha “disparat” i ha augmentat en nivells més alts que en els últims deu anys. L’organisme alerta que “la tendència continua” a l’alça de la concentració de CO2 “agreuja” la crisi climàtica i subratlla que només s’havia arribat a aquest nivell fa entre tres i cinc milions d’anys, moment en què la temperatura era entre dos i tres graus més alta i el nivell del mar entre 10 i 20 metres superior a l’actual.

Publicitat

Segons l’organisme, el forçament radiatiu, que té un efecte d’escalfament sobre el clima, ha augmentat un 43% des del 1990 a causa dels gasos d’efecte hivernacle. Segons dades de l’Administració Nacional de l’Oceà i l’Atmosfera dels EUA citades per l’OMM, el CO2 va contribuir en gairebé un 80% a aquest increment.

“No hi ha indicis que hi hagi d’haver una desacceleració, i molt menys una disminució, de la concentració dels gasos d’efecte hivernacles a l’atmosfera malgrat tots els acords assumits en l’Acord de París”, diu el secretari general de l’OMM, Petteri Taalas, que insta a “plasmar els compromisos en acció”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca