Jordi Sànchez assegura que “si el diàleg avança, la unilateralitat no té sentit”

"La unilateralitat va néixer perquè el Govern espanyol va tancar totes les portes"

Publicitat

L’expresident de l’ANC i líder de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, ha assegurat que si el Govern central mostra voluntat de diàleg amb els independentistes i troben vies d’enteniment, a partir del reconeixement de l’autodeterminació i el referèndum, “la unilateralitat no té sentit”.

“La unilateralitat no té sentit. La unilateralitat va néixer perquè el Govern espanyol va tancar totes les portes. La unilateralitat no és l’objectiu”, ha subratllat en una entrevista en el diari ‘El Periódico’ que ha recollit Europa Press, en què afegeix que l’acord de Pedralbes era un bon punt de partida i que és important la figura del relator.

També ha considerat que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha de “normalitzar” relacions amb el de la Generalitat, Quim Torra, i que no entén el motiu pel qual el PSOE encara no ha trucat a JxCat després de les eleccions.

Sobre la consulta que ERC celebra aquest dilluns entre la seva militància, creu que “és més una estratègia de pressió política a Sánchez que un mandat perquè l’escenari pot canviar”, i avisa que no seria bo per a l’estabilitat del Govern que republicans i JxCat votessin diferent en la investidura.

Publicitat

Després del judici a Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Sànchez vaticina que serà inhabilitat i que, malgrat això, veu marge per esgotar la legislatura i, sobre la seva pròpia condemna, assegura que probablement la complirà íntegrament perquè no creu que s’impulsi una llei d’amnistia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca