El Govern dona un cop de mà a Colau

Facilitarà que Barcelona pugui aplicar el recàrrec a la taxa turística aprovat pel ple de la ciutat al setembre

La Generalitat facilitarà que Barcelona pugui aplicar el recàrrec a la taxa turística que el ple de l’Ajuntament va aprovar al setembre. En la comissió bilateral d’aquest dilluns, la primera entre el consistori i el Govern després de les eleccions municipals, les dues institucions han acordat que Barcelona pugui recaptar un tram de la taxa turística de fins a 4 euros. Aquesta taxa, coneguda com el recàrrec, va lligada a l’aprovació de la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, que s’haurà d’aprovar al Parlament. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, la Generalitat “és sensible” a la petició i avala que Barcelona, amb una “important pressió turística” pugui “compensar els efectes” amb aquesta taxa. En aquesta reunió, els partits que conformen els dos executius han coincidit en la “bona voluntat” per a treballar i fer “esforços” perquè els pressupostos de les dues bandes de la plaça Sant Jaume tirin endavant.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes