El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona es redueix a 25M€

Creen una comissió per abordar el finançament de les guarderies municipals

Publicitat

El deute que la Generalitat té amb l’Ajuntament de Barcelona és de 25,27 milions d’euros, inclòs el deute no vençut, un import que suposa una “reducció molt important” si es té en compte que el 2015 el deute se situava per sobre dels 100 milions d’euros, ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Després de dues hores de reunió amb la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Collboni ha destacat la reducció “substancial” del deute, i ha assegurat que l’Ajuntament manté la seva reivindicació i exigència sobre el deute ciutadà.

Ha assenyalat que el deute ciutadà està plenament vigent, no per a l’Ajuntament de Barcelona, ha insistit, sinó per als serveis públics i socials bàsics que reben els ciutadans, i ha explicat que el consistori rep uns 200 milions d’euros, 30 milions per sota del que hauria de rebre si s’haguessin mantingut els nivells d’aportació del 2011.

La Generalitat ha reduït el deute no només amb Barcelona, sinó amb els ajuntaments en general, ha explicat Budó: tenia un deute d’uns 700 milions d’euros amb els ajuntaments, i ara se situa en els 65 milions, una reducció d’un 85%, ha destacat.

Publicitat

La Comissió Mixta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona celebrada aquest dilluns ha fet seguiment dels consorcis amb la participació de les dues administracions i ha tractat qüestions relacionades amb finançament, educació, salut, polítiques socials, infraestructures, habitatge, equilibri territorial i ocupació.

Guarderies

Quant a la gestió de les guarderies, el consistori ha exigit a la Generalitat que “compleixi amb les seves obligacions”, no amb l’Ajuntament sinó amb les famílies que són usuàries d’aquests serveis.

“No ho diem nosaltres, ho diu la llei. Hi ha hagut sentències que han donat la raó a l’Ajuntament que exigia el que diu la llei: la Generalitat s’ha de fer càrrec d’un terç del finançament de les places”, ha reclamat Collboni.

Per part de la Generalitat, Budó ha sostingut que són conscients que existeix “aquest dèficit històric” que volen treballar i revertir, ha dit, i ha assegurat que els Pressupostos del 2020 contemplen una línia específica de finançament de guarderies municipals.

Les dues institucions han acordat la creació d’una comissió de treball per abordar el finançament de les guarderies municipals de Barcelona, que presentarà les seves conclusions en el termini d’un mes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes