Temporada Alta confirma una caiguda “considerable” en la venda d’entrades durant la setmana de la sentència

El director del festival, Salvador Sunyer, ha revelat que s'han presentat dos projectes de teatre sobre el procés

Publicitat

El festival Temporada Alta de Girona i Salt (Gironès) ha confirmat una caiguda “considerable” en la venda d’entrades diàries a partir del moment en què es va donar a conèixer la sentència. En concret, es va passar de vendre unes 800 localitats diàries a només 80 de mitjana. A més, cal sumar la jornada de vaga que va fer el festival el 18 d’octubre que també va afectar en l’ocupació dels espectacles. El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha deixat clar el posicionament del festival en contra de la sentència. “Ens afecta, però pitjor ho passen els que estan a la presó”, ha reblat. Sunyer també ha revelat que de moment l’hi han arribat dos projectes relacionats amb el procés català, i dona per fet que “n’hi haurà molts més”.

A poc més de dues setmanes d’acabar, el festival Temporada Alta de Girona i Salt tancarà amb “bones ocupacions”. Des de la direcció calculen que estaran al voltant del 87% de les entrades venudes, si bé encara hi ha localitats disponibles en diversos espectacles. El motiu de la baixada respecte a altres edicions en la venda és, en bona part, per les conseqüències de la setmana de la sentència del procés, i les posteriors protestes. Van ser precisament aquells dies d’octubre quan es va notar més la caiguda en les entrades per internet.

En aquest sentit, el director del festival, Salvador Sunyer, reconeix que els fets derivats de la decisió judicial “han afectat”, però reivindica la posició de Temporada Alta en aquest assumpte. A més, Sunyer ha recordat que el festival es va sumar a la vaga del 18 d’octubre ajornant i havent de tornar a programar alguns espectacles, un fet que també “es va notar”.

“Aquest any hi haurà una ocupació més baixa del que és normal, això ho tenim clar, però pitjor ho passen els que estan a la presó”, ha etzibat Sunyer. En aquest sentit, el director recorda que la feina del festival és “treballar amb allò que respira el país i ajudar en el què faci falta”.

Publicitat

Dos nous projectes del procés

En una trobada amb programadors i periodistes, Sunyer ha revelat que en els darrers quinze dies han rebut dues propostes d’obres de teatre relacionades amb el procés independentista. El director ha deixat clar que “no s’ha tancat res”, però s’ha mostrat sorprès perquè fins fa quinze dies no n’havia rebut cap, i ara de sobte n’han arribat dos.

Un d’aquests projectes està liderat per un dramaturg català conjuntament amb una dramaturga d’una altra part de l’estat espanyol. Sunyer, però, no ha volgut revelar els noms ja que de moment “només són propostes” que han arribat.

Aquestes novetats fa que Sunyer doni per fet que n’arribaran més i diu que “és qüestió de temps” que es pugui veure algun espectacle relacionat amb el tema a dalt dels escenaris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca