La Generalitat inicia un programa sobre prevenció de violència masclista a 180 escoles

Diversos experts professionals formaran alumnes i famílies en tallers formatius de 4 hores, i s'instruirà els professors durant 30 hores

Publicitat

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha iniciat el pilotatge d’un programa formatiu sobre prevenció de violència masclista a 180 centres escolars, ha informat el Departament en un comunicat aquest diumenge.

El projecte està emmarcat en la campanya ‘No + violència masclista. Desemmascarem-la!’, i va adreçat a professors, alumnes i famílies amb l’objectiu de dotar-los d’instruments i recursos per identificar i abordar aquesta violència.

Diversos experts professionals formaran alumnes i famílies en tallers formatius de 4 hores, i s’instruirà els professors durant 30 hores.

Els continguts dels mòduls formatius són quatre: aproximar la coeducació i l’equitat de gènere; construir models alternatius de masculinitat i feminitat; les relacions afectives i sexuals saludables; i la tolerància zero davant la violència masclista i les relacions abusives.

Publicitat

El material de formació està acompanyat d’uns videos d’animació en què la protagonista reflexiona sobre les situacions de violència masclista que ha patit durant la seva infància i adolescència.

Hi han participat entitats expertes en la matèria com CoeducaAcció en el cas dels centres d’educació primària i Fundació Aroa als centres de secundària.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca