La Liberal Internacional mostra “profunda preocupació” perquè a Espanya es “criminalitzi” la dissidència política

La Fundació Llibertat i Democràcia, afí a PDeCat i membre de la Liberal, afirma que l'entitat ha aprovat una "resolució d'urgència" sobre la sentència de l'1-O

La Liberal Internacional ha mostrat una “profunda preocupació” perquè a Espanya es “criminalitzi” la dissidència política, en relació a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes catalans, segons ha informat en un comunicat la Fundació Llibertat i Democràcia, afí a PDeCat i membre de l’entitat internacional. La federació mundial de partits liberals, creada el 1948, ha afirmat, segons la Fundació, que “les tensions no es resolen per la via judicial o la repressió, sinó amb respecte i diàleg”. Del 22 al 24 de novembre els membres del comitè executiu de l’entitat es reuneixen a Fès, al Marroc, i també segons la Fundació, han aprovat una “resolució d’urgència” sobre la sentència de l’1-O.

Publicitat

La Fundació Llibertat i Democràcia explica que en aquesta resolució d’urgència el comitè executiu de la Liberal Internacional considera que la sentència de l’1-O és el “resultat del fracàs de la política”, i que mostra la “incapacitat de negociació” i la “manca de voluntat de dialogar”.

Amb tot, i per bé que l’entitat és “sensible”, segons la Fundació, a les “preocupacions” sobre el procés judicial que han mostrat organismes com Amnistia Internacional o el Grup d’Experts de l’ONU sobre Detencions Arbitràries, la Liberal Internacional no ha fet cap valoració sobre el contingut de la sentència pel fet que encara no ha acabat el seu recorregut judicial.

Per tot plegat, i segons la Fundació Llibertat i Democràcia, la Liberal Internacional ha fet una crida a un “diàleg constructiu” per resoldre el “conflicte polític” a Catalunya tot buscant una solució “política i democràtica” sobre el futur de la regió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes