L’exposició ‘Univers Miró’ arriba a Brussel·les amb l’objectiu de difondre internacionalment l’obra de l’artista

La mostra de cinc peces clourà l'itinerari per Europa a París i preveu viatjar al continent americà

Publicitat

L’exposició itinerant ‘Univers Miró’ es pot visitar a l’ambaixada espanyola a Bèlgica fins al 29 de novembre. Organitzada per la Fundació Joan Miró, en la mostra s’exhibeixen cinc peces: tres pintures de l’última etapa de Miró, dues escultures de la dècada dels setanta i una fotografia de l’artista de l’any 1944. L’exposició arriba a Brussel·les seguint l’itinerari per Europa iniciat al març a Roma i després d’haver-se exhibit també a Berlín i Dublín. La mostra clourà el seu itinerari per Europa a París. Després, està previst que viatgi al continent americà, però encara no hi ha confirmades ni ciutats ni dates.

L’exposició, amb una selecció d’obres que mostren els trets més representatius de l’obra de Miró, pretén fer difusió internacional de l’obra de l’artista. Les tres pintures que es poden veure aquests dies a l’ambaixada espanyola a Bèlgica són ‘Personatge, ocell I’, ‘II’ i ‘III’, mentre que les escultures són ‘Dona, ocell’ i ‘Dona’.

Durant la presentació de l’exposició que s’ha fet aquest dijous a l’ambaixada espanyola a Bèlgica, la comissària de la mostra, Ester Ramos, ha assegurat que les cinc peces són “representatives” de l’obra de Miró. “Parlen del seu vocabulari i de la creació d’un llenguatge propi”, ha apuntat.

Pel que fa al balanç de l’itinerari per Europa, Ramos ha afirmat que la mostra ha tingut “molt bona rebuda” a totes les ciutats on ha estat. És per aquest motiu que la intenció és portar-la a altres parts del món. Encara, però, no hi ha ni ciutats ni dates confirmades perquè l’exposició viatgi fora d’Europa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca