ERC veu “moviments individuals i partidistes” en les esmenes de JxCat i la CUP a la resolució anul·lada en part pel TC

Els republicans recorden que el text era la resposta conjunta a la sentència de l'1-O i buscava "unitat estratègica"

Publicitat

La presentació d’esmenes per part de JxCat i la CUP a la proposta de resolució anul·lada parcialment pel Tribunal Constitucional ha generat malestar a ERC, formació amb la qual les altres dues formacions havien consensuat el text. Fonts republicanes han recordat a l’ACN que el text acordat és la resposta unitària a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, per la qual cosa “era i ha de ser conjunta”. Expliquen que el punt suspès pel TC, el número 11, “JxCat pretenia que caigués durant les negociacions” i consideren “moviments individuals i partidistes” que JxCat i la CUP hagin presentat esmenes per separat, ja que el text acordat “buscava des de l’inici la unitat estratègica” i les tres formacions s’havien emplaçat a treballar “després de la decisió del TC”.

Les citades fonts també asseguren que ERC “va buscar els suports parlamentaris per agilitzar els tràmits per la via d’urgència” però que “ni JxCat ni la CUP van avenir-s’hi”. “Just després la CUP va presentar la moció electoralista del ple passat”, amb un contingut similar, han deplorat. Davant d’aquest escenari, però, els republicans descarten presentar ells també unes esmenes pròpies a la proposta de resolució.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca