Bosch veu una “gran sensibilitat” als Estats Units sobre la situació a Catalunya

"En el bressol de la democràcia moderna, el diàleg es veu com un instrument fonamental per solucionar un problema polític"

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat que durant el seu viatge oficial als Estats Units ha detectat “una gran sensibilitat envers el que està passant a Catalunya”.

Ho ha dit en declaracions als mitjans davant el Capitoli de Washington, seu del Congrés dels Estats Units, un país que ha descrit com “un referent en la lluita pels drets civils”, ha informat aquest divendres la conselleria en un comunicat.

Bosch ha reiterat que la situació política a Catalunya “també implica els Estats Units perquè la lluita pels drets fonamentals és universal”.

Ha afirmat que “en el bressol de la democràcia moderna, el diàleg es veu com un instrument fonamental per solucionar un problema polític”.

Publicitat

El conseller ha insistit que els drets dels ciutadans són drets inqüestionables als Estats Units i que la lluita pels drets civils està considerada “de màxima importància”.

“Quan interpreten que a Catalunya s’estan vulnerant drets i s’estan cometent injustícies en el sistema polític o judicial són extremedament sensibles”, ha remarcat, i ha assenyalat la seva satisfacció per la receptivitat oposada als Estats Units.

En el seu viatge als Estats Units, s’ha reunit amb diverses personalitats nord-americanes i actors del món dels drets humans, ha ofert entrevistes a diversos mitjans de comunicació i s’ha reunit amb la comunitat catalana a Washington, ha assenyalat la conselleria.

Va oferir dimecres una conferència a l’Escola d’Estudis Internacionals Avançats de la Johns Hopkins University, on va assenyalar que “l’esperit americà de defensa dels drets civils és tota una inspiració”.

Aquest dijous, també en va fer una altra al Centre d’Estudis Internacionals de la Universitat de Georgetown, i va afirmar que “la vulneració de drets fonamentals en l’Estat espanyol també implica directament els Estats Units”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca