Un gran fons d’inversió europeu situa Barcelona com la tercera ciutat preferida dels emprenedors

La capital catalana és també la cinquena d'Europa on més start-ups tecnològiques s'han creat aquest 2019

Publicitat

Barcelona és la tercera ciutat preferida dels emprenedors per fundar una empresa aquest 2019, segons el fons d’inversions Atomico, un dels més grans d’Europa. Un informe de la firma d’inversió del fundador d’Skype situa la capital catalana entre els llocs predilectes per establir una nova companyia per davant d’Amsterdam, París o Madrid. Així, l’anàlisi constata que la ciutat comtal és també la cinquena d’Europa on més start-ups tecnològiques s’han creat aquest 2019, en total unes 800.

Atomico assegura que Londres continua tenint la densitat més gran “d’start-ups, talent i inversors”, a més d’atreure la majoria del capital inversor a Europa. Tanmateix, remarca que l’opció londinenca per començar un nou negoci té un cost important: el lloguer d’oficina. En aquest sentit, la capital britànica és la més cara amb diferència de la Unió Europea.

Per contra, l’informe destaca Barcelona com una de les ciutats més econòmiques per trobar seu i també la que té els costos laborals més baixos a Europa en el sector tecnològic. Llogar oficina a la capital catalana és un 75% més barat que fer-ho a Londres de mitjana.

Pel que fa a l’atracció de capital, Barcelona també està entre les que van firmar més acords d’inversió de gran volum el 2019. En innovació tecnològica, aquest any s’han fet més d’un centenar d’inversions que superaven els 100 milions de dòlars.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca