L’AN no pot provar el terrorisme dels CDR detinguts però troba un vincle amb un “espia rus perillós”

Els integrants d'aquesta facció a la qual s'atribueix l'enverinament de l'exespia rus Sergei Skripal

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, investiga la relació entre un suposat espia rus expert en sabotatges, membre d’una facció desestabilitzadora, amb els membres de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT) dels CDR detinguts el passat mes de setembre i en presó provisional, segons informen fonts de la investigació a Europa Press.

Publicitat

En concret, les perquisicions se centren en la brigada 29155, una facció del Departament Central d’Intel·ligència de Rússia (GRU) que s’hauria anat desplegant a Europa Occidental durant més d’una dècada per desestabilitzar diferents estats i que podria estar intervenint a Catalunya, segons ha avançat ‘El País’.

Els integrants d’aquesta facció a la qual s’atribueix l’enverinament de l’exespia rus Sergei Skripal i la seva filla al Regne Unit el març del 2018 són especialistes en sabotatges i atemptats, d’acord amb les fonts, que els situen amb el ‘salt qualitatiu’ que preparaven els set detinguts per passar de la simple protesta violenta a l’acció terrorista.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes