El 68% dels espanyols aposta per solucionar el conflicte català a través del diàleg segons el CEO

El 23,4% dels enquestats han defensat una política de 'mà dura' del Govern espanyol

El 68% dels espanyols aposta per solucionar el conflicte a Catalunya amb diàleg i negociació, tot i que la majoria –un 46,8%– prefereix que aquest diàleg sigui dins del marc de la Constitució, mentre que el 21,2% creu que ha de ser sense límits, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

Publicitat

Així ho reflecteix l’enquesta ‘Percepció sobre el debat territorial a Espanya’, que es va elaborar entre el 9 de setembre i el 17 d’octubre amb una mostra de 3.600 persones i un marge d’error d’1,68, la primera que fa el CEO a ciutadans de la resta d’Espanya i que va encarregar la Conselleria de la Presidència de la Generalitat i que ha presentat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa.

A la pregunta què és més necessari per a les relacions entre Catalunya i la resta de l’Estat, el 23,4% dels enquestats han defensat una política de ‘mà dura’ del Govern espanyol, mentre que el 3,2% opta per una política unilateral del Govern, el 3,7% no ho sap i l’1,8% no contesta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes