Les obres de Glòries s’encareixen 1,86M€ per reforçar els túnels de l’L1 del Metro

La proposta de modificació ha estat ben rebuda per tots els grups municipals

Publicitat

La comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una modificació del projecte dels túnels viaris a la plaça de les Glòries, entre el carrer Castillejos i la rambla del Poblenou, per reforçar els túnels de l’L1 del Metro que encareixen les obres 1,86 milions d’euros, aconseguint els 11.182.055 euros.

Les modificacions proposades consisteixen en la modificació de la millora del terreny del front d’excavació del pas inferior, incorporació de peces de trava, modificació del sistema de sosteniment lateral, millora del sistema d’impermeabilització i reforç de la volta del túnel del metro de l’L1 del Metre.

Les obres representen el 19,95% d’increment sobre el contracte signat per l’adjudicatari i l’1,94% d’increment sobre l’import màxim de modificació sobre el Pressupost d’Execució per Contracte (PAC) del projecte Refós.

El director de Bimsa, Ángel Sánchez, ha explicat que la comissió que l’excavació ja està en una fase avançada, i ha assegurat que en un inici costava molt saber en quin estat estarien les infraestructures, perquè daten dels anys 60.

Publicitat

La proposta de modificació ha estat ben rebuda per tots els grups municipals, després que l’empresa que coordina l’obra, Bimsa, hagi convençut els regidors de l’oposició de la necessitat del reforç.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca