El president de Foment carrega contra el Govern per no condemnar ni evitar la “barbàrie”

El president de Foment del Treball ha fet una crida a la "negociació" entre el govern espanyol i la Generalitat

Publicitat

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ha assegurat aquest dilluns que “no condemnar la barbàrie i no evitar-la és una greu irresponsabilitat del Govern”. En els XII Premis Carles Ferrer Salat, organitzats per la patronal catalana, Sánchez-Llibre s’ha referit a la situació a Catalunya i ha afirmat que “el dret de reunir-se i manifestar-se no empara provocar la barbàrie” ni impedir als estudiants accedir a les Universitats. En aquest context, el president de l’entitat ha demanat a les autoritats “una resposta ràpida i eficient” per evitar “actes violents i coaccions” que “perjudiquen” l’economia catalana. El president de Foment del Treball també s’ha referit als acords assolits amb els sindicats i patronals catalanes, ha reclamat “fer-los extensius” a Catalunya per “recuperar la normalitat institucional” i ha fet una crida a la “negociació” entre el govern espanyol i la Generalitat.

Segons Sánchez-Llibre, la solució a Catalunya “passa necessàriament per la transacció i l’acord”, “l’única via en democràcia per resoldre conflictes”. El president de l’entitat ha assegurat que aquesta és “l’obligació” de les administracions i ha posat a la seva disposició els empresaris catalans.

El president de Foment del Treball ha fet referència al seu discurs de fa un any i ha assegurat que no s’ha avançat “gens”. Sánchez-Llibre ha lamentat una “política estancada en ella mateixa, sense atendre l’interès general” i ha recordat que no hi ha pressupostos, ni a l’Estat espanyol ni a Catalunya. “No es pot demorar més la governació i la presa de decisions”, ha demanat.

En aquest sentit, el directiu ha celebrat el preacord de govern entre el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias. “Si els empresaris demanem urgència per configurar un nou govern i 24 hores després tenim un preacord, ¿com no hem d’estar d’acord?”, ha afirmat. Quant a les reivindicacions de Foment del Treball, ha demanat un govern “estable, moderat i rigorós”.

Publicitat

En concret, ha qualificat d’error i “fre al progrés” augmentar “la pressió fiscal”. Com a solució, ha plantejat “lluitar contra l’economia submergida”, que actualment representa el 25% del Producte Interior Brut (PIB) d’Espanya. Si aquest percentatge es reduís en deu punts, ha afirmat, la recaptació anual s’incrementaria en 40.000 milions d’euros.

Abans de la clausura de l’acte a càrrec de Sánchez Llibre, el guardonat com a empresari de l’any i president de Seat, Luca de Meo, ha fet un discurs en representació de tots els premiats. De Meo ha assegurat que era “un plaer” rebre aquest premi i ha reivindicat el paper de la indústria de l’automòbil, que genera el 10% del PIB espanyol, i en concret de Seat, que dóna feina a 15.000 persones directament i a més de 100.000 indirectament.

“Seat viu el millor moment des de la seva creació fa 70 anys”, ha presumit l’empresari que ha demanat “actuar” per afrontar el futur canviant al qual s’enfronta el sector de l’automòbil “des del diàleg, el compromís i l’acció”. “Des d’ara hem de treballar per transformar un sector tradicional en un entorn multidisciplinar i flexible alhora que mantenim el seu caràcter de motor econòmic i social”, ha assegurat.

A l’acte han assistit també el Vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la consellera d’Economia i Empresa, Àngels Chacón. Per part de l’executiu espanyol, s’han desplaçat a Barcelona la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles; la ministra d’Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. El gran absent de la nit ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha delegat l’assistència a Aragonès després que el Govern espanyol invoqués una clàusula per delegar funcions a la ministra Calviño i que aquesta passés per davant de Torra protocol·làriament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca