Un estudi sobre la premsa lleidatana entre 1898 i 1939 guanya el 30è Premi Josep Lladonosa d’Història Local

Es tracta d'un estudi interdisciplinar de la història de la premsa a la demarcació, de l'investigador Albert Royo

Publicitat

L’investigador Albert Royo ha estat proclamat aquest diumenge guanyador del 30è Premi Josep Lladonosa d’Història Local dels Països Catalans amb l’obra titulada ‘La premsa a la demarcació de Lleida 1898-1939’. Es tracta d’un estudi interdisciplinar de la història de la premsa lleidatana durant aquest període. El guardó l’atorguen l’Ajuntament d’Alguaire (Segrià) i el Patronat Municipal Josep Lladonosa i Pujol, que està intrigat pel mateix consistori, la Universitat de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i la Diputació de Lleida. El treball guanyador es convertirà en el llibre del Sant Jordi vinent que el diari La Mañana regalarà als seus lectors, atorgant així una difusió popular a la investigació científica, habitualment relegada a les aules.

El vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha destacat que els 30 anys del premi són una “història d’èxit” gràcies a la implicació transversal d’actors institucionals i privats. Així mateix, ha destacat que el Premi Josep Lladonosa permet “prestigiar i incentivar la investigació al voltant de les històries locals, aquelles que expliquen els fets que ens són més propers als pobles i viles, i per tant a les persones que en elles hi viuen”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes