Torra defensa la sobirania de la presidència contra les ordres de la JEC

Afirma que la JEC "no és un òrgan superior" competent per ordenar-li retirar llaços

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat en el seu judici per presumpta desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la Junta Electoral Central (JEC) “no és un òrgan superior jeràrquic” a ell i no tenia cap competència per ordenar-li retirar de la Generalitat els llaços i altres símbols.

Publicitat

En la seva declaració com a acusat, Torra ha dit que, a més, la Generalitat no participava en les eleccions generals del 28 d’abril del 2019, i que, com a president de la Generalitat, en tot cas estava sotmès a les decisions de les juntes electorals provincials.

Torra s’enfronta a una petició de condemna de 20 mesos d’inhabilitació per haver desobeït l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs, la pancarta a favor de la llibertat dels presos i altres símbols dels edificis públics de la Generalitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes