Moody’s destaca la “situació política complexa” que viu Espanya

L'agència de ràting diu que una coalició "no és necessàriament una recepta per a la inestabilitat i la inacció"

Publicitat

L’agència de ràting Moody’s ha assegurat aquest dilluns que l’economia espanyola demostra una “resiliència remarcable” malgrat una “situació política complexa” per la manca de govern estable, les “tensions a Catalunya” i l’alentiment del creixement dels seus principals socis comercials a l’exterior. Moody’s manté que la situació política segueix sent complicada per la “major fragmentació” sorgida arran de les eleccions del 10-N, però pronostica que hi haurà un govern espanyol que funcionarà i recorda que un executiu en minoria o de coalició “no és necessàriament una recepta per a la inestabilitat i la inacció”.

Tot i admetre que “el risc que aquest tipus de govern no duri tota la legislatura és real”, Moody’s destaca que la majoria dels partits que hi donaran suport “tenen un acord general sobre la necessitat de negociar amb Catalunya”, un element “crucial” per a la política espanyola.

A nivell econòmic, l’agència de ràting creu que el pressupost espanyol per al 2020 serà el “primer indicador clau” de la política d’un possible nou executiu a Madrid. “Moody’s espera major despesa, també per a les regions, però alhora impostos més elevats i noves taxes per mantenir el dèficit sota control”, afirma l’agència.

En aquest sentit, Moody’s considera un “risc” que es reverteixi la reforma laboral, i veu “més opcions” d’obrir negociacions polítiques amb Catalunya per a “desescalar del conflicte”. Amb tot, assegura que “un acord definitiu per a una solució és difícil de veure i en qualsevol cas portarà temps”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca