La CUP al costat de Torra: crida a una gran mobilització si és inhabilitat

El diputat critica que es jutja "la llibertat d'expressió" i drets civils i polítics bàsics

Publicitat

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que amb el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, la democràcia espanyola “cau en picat i entra en nivell de mínims”. En declaracions als mitjans després d’acompanyar Torra fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Riera ha recordat que és la primera vegada que es jutja un president en actiu després de Lluís Companys i ha criticat que el que s’està jutjat “és la llibertat d’expressió”. Espera que Torra no sigui inhabilitat “per posar una pancarta en un balcó” ja que això demostraria la “total absència de democràcia” a l’Estat. A més, ha dit que si això acaba passant caldrà una resposta en forma de “mobilització civil i institucional d’una gran magnitud”.

Riera ha assegurat que amb tot plegat també es demostra “que la desobediència civil i institucional és el millor camí per posar en evidència l’Estat, per posar l’Estat en escac”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca