La fórmula de Torra perquè Sánchez torni a dialogar

"En breu" convocarà la mesa de partits i reclama "recuperar la figura del relator" per tornar a les negociacions

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del Govern en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez, que el cridi i ha assegurat que “en breu” convocarà la mesa de partits a Catalunya.

En una entrevista al diari ‘Ara’ aquest diumenge recollida per Europa Press, Torra ha concretat que la convocarà per parlar de democràcia: “Aquí no hi ha un problema de convivència, hi ha un problema de democràcia”, ha defensat.

El president ha explicat que dilluns va cridar Sánchez per felicitar-lo després de les eleccions generals, però no s’hi va posar, per la qual cosa ha demanat que li torni la trucada, ja que considera que “és molt important aquest reconeixement mutu”.

També ha reclamat que per reprendre les negociacions hi ha d’haver bilateralitat, respecte, “entendre que aquesta és una negociació entre iguals”, i que no hi hagi condicions per cap de les parts.

Publicitat

Ha assegurat que per tornar a les negociacions de Pedralbes s’ha de “recuperar aquesta figura de mediador, del relator, que ha d’ajudar a vestir un procés de negociació seriós i creïble”.

Torra ha defensat el ‘No’ de JxCat en la investidura de Sánchez: “No votarem a canvi de res. En absolut. Ni donarem més xecs en blanc”, i ha desitjat que el pacte amb Podem provoqui un gir polític.

“Decepció amb els partits”

Preguntat per la resposta a la sentència per part dels partits, el president català ha dit que té “un punt de decepció”, i ha lamentat que als partits independentistes els hi costi trobar un horitzó comú, que considera imprescindible.

“Jo penso que l’unilateralitat no l’ha descartat cap independentista”, ha assegurat Torra, que ha afegit que busca un gran acord en l’independentisme, i s’ha mostrat convençut d’aconseguir-lo perquè els partits no decebran la ciutadania, en les seves paraules.

Sobre els pressupostos de la Generalitat, Torra ha afirmat que s’arribarà a un pacte: “I ara que ja hem acabat totes les eleccions del món –esperem– nosaltres aspirem a treure endavant uns pressupostos per poder culminar el procés d’independència”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca