Pas ferm de l’Ajuntament de Barcelona per frenar els pisos turístics

Prohibeix l'obertura i ampliació, pren aquesta decisió de manera preventiva i reclama al Govern consensuar el nou decret

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès de manera preventiva l’admissió de comunicats d’obertura i ampliació de pisos turístics per reforçar la normativa actual i garantir que no podran créixer a la ciutat, tal com indica el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEAUT), plenament vigent.

Així ho ha anunciat la tinent d’alcalde Janet Sanz aquest divendres en roda de premsa, en què ha assegurat que el consistori “es blinda davant l’obertura de pisos turístics” a tota la ciutat per garantir que no en creixi més el nombre actual de 9.591.

La suspensió tindrà la durada d’un any, durant el qual es duran a terme actuacions per plantejar una modificació puntual de la regulació dels pisos turístics a Barcelona.

Amb aquesta suspensió, el consistori pretén evitar una possible incidència en la regulació d’aquests pisos que pugui tenir el nou decret de reglament de turisme, que la Generalitat aprovarà aviat, i que crearà el lloguer d’habitacions com una nova tipologia d’allotjament turístic.

Publicitat

En aquest sentit, Sanz ha criticat que el Govern “vol legalitzar una activitat que ara mateix és alegal i que saben que ho estan fent sense incorporar les demandes i exigències” que els trasllada el món municipal, per la qual cosa reclama que es consensuï el decret abans d’aprovar-lo per recollir les consideracions de Barcelona.

“La creació de la nova tipologia de lloguer d’habitacions és una oportunitat de reflexió per avaluar la incidència que pugui tenir en la regulació de pisos turístics i evitar-ne els efectes negatius”, apunta el consistori en un comunicat.

Respectar les competències urbanístiques

Janet Sanz ha explicat que el reforçament de la normativa del consistori pretén donar un missatge clar: “Controlar què passa urbanísticament en relació amb els pisos turístics. No volem una normativa que no doni aquestes competències”, ha sostingut.

Ha reclamat a la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, una reunió amb els responsables d’Urbanisme de la ciutat, i ha lamentat que “no hi hagi manera” que la consellera la faciliti per parlar d’aquestes qüestions.

També ha exigit a la Generalitat que no treballi “d’esquena a la ciutat, que afronti la situació problemàtica” que, segons ella, viu Barcelona, i que treballi per donar eines per defensar la ciutat d’operacions mercantilistes, ha dit, perquè veu necessari que es respectin les competències urbanístiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca